Ρεάλ Μπέτις: Αφιέρωσε τον αγώνα με την Βαγιαδολίδ στους οπαδούς της με ειδικές ανάγκες
i

Μπόρχα Ιγκλέσιας/Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images

Ρεάλ Μπέτις: Αφιέρωσε τον αγώνα με την Βαγιαδολίδ στους οπαδούς της με ειδικές ανάγκες

Sportal newsroom 10:00 - 19.02.2023

Η Ρεάλ Μπέτις εκτός από την Ρεάλ Βαγιαδολίδ κέρδισε και τις εντυπώσεις, αφιερώνοντας τον αγώνα στους οπαδούς τους με ειδικές ανάγκες.

Η Ρεάλ Μπέτις κέρδισε χθες (Σάββατο 18/2) την Ρεάλ Βαγιαδολίδ 2-1 και είναι μια ανάσα από την τετράδα, που θα την οδηγήσει στο Champions League την επόμενη σεζόν. Παρόλα αυτά εκτός από την Βαγιαδολίδ η Μπέτις κέρδισε και τις εντυπώσεις. Συγκεκριμένα ο χθεσινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στους οπαδούς της ομάδας με ειδικές ανάγκες, κάνοντας παράλληλα το γήπεδό της, «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», πιο βολικό για τους φίλους της.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας φορούσαν φανέλες, που το όνομά τους και ο αριθμός ήταν με σύστημα Μπράιγ, ενώ στις προπονητικές τους εμφανίσεις είχαν σύμβολα για τα άτομα με αχρωματοψία. Μάλιστα στο ημίχρονο έγινε ένας μικρός αγώνας επίδειξης από άτομα που έχουν ακρωτηριαστεί. 

Παράλληλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες έγιναν μασκότ πριν από τον αγώνα, την ώρα που ο ύμνος της ομάδας, υπήρχε και γραμμένος στην μεγάλη οθόνη του γηπέδου.

«Νιώθω μέρος της ομάδας υπάρχει μια αδερφότητα, Νιώθω τυχερός ως οπαδός και ως άνθρωπος με ειδικές ανάγκες. Θα ένιωθα τέλεια, αν αυτό εμπνεύσει και άλλες ομάδες να κάνουν το ίδιο. Όταν παίζω για την Μπέτις, νιώθω βασιλιάς του κόσμου, την αγαπώ πραγματικά. Επίσης είναι ωραίο να γνωρίζεις και άλλους οπαδούς σαν εμένα. Ελπίζω τώρα ο κόσμος να μας βλέπει σαν κανονικούς ανθρώπους, είμαστε όλοι άνθρωπο και όλου οπαδοί της Μπέτις», ανέφερε ο Αλεχάντρο Κοέγιο, οπαδός της Μπέτις διανοητική αναπηρία, όπου παράλληλα αγωνίζεται με την αγαπημένη του ομάδα στο πρωτάθλημα της La Liga για παίκτες με μαθησιακές και διανοητικές δυσκολίες.

Η πρωτοβουλία οργανώθηκε από την Μπέτις και από το Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο Κορυφής, σπάζοντας παράλληλα ρεκόρ προσέλευσης στο γήπεδο ατόμωνμε ειδικές ανάγκες, καθώς 1.740 βρέθηκαν στις κερκίδες του «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Το ρεκόρ προηγουμένως το κατείχε η Σλασκ Βρότσλαβ, η οποία σε έναν αγώνα απέναντι στην Λέγκια Γκντανσκ το 2015 είχε στις κερκίδες του γηπέδου 1.005 οπαδούς με ειδικές ανάγκες.