Η περίεργη στρατηγική του Ρούντιγκερ για να αποσπάσει την προσοχή του Χάαλαντ (vid)

Αντόνιο Ρούντιγκερ & Έρλινγκ Χάαλαντ

i

PrtScr

Η περίεργη στρατηγική του Ρούντιγκερ για να αποσπάσει την προσοχή του Χάαλαντ (vid)

Κώστας Τόπας 14:51 - 10.05.2023

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ περιορίστηκε σε μόλις 21 αγγίγματα της μπάλας στον ημιτελικό του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης κι αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στον Αντόνιο Ρούντιγκερ.

Ο 30χρονος Γερμανός σέντερ μπακ κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να περιορίσει τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Κι όπως αποδείχθηκε το πέτυχε τον σκοπό του, καθώς ο Νορβηγός στράικερ τελείωσε την αναμέτρηση με την Ρεάλ, έχοντας μόλις 21 επαφές με την μπάλα. Τις λιγότερες από κάθε άλλον παίκτη στον αγωνιστικό χώρο του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Ο Ρούντιγκερ δεν άφησε, σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, από τα μάτια του τον Χάαλαντ, ο οποίος λόγω του Γερμανού στόπερ, ήταν σκιά του καλού του εαυτού το βράδυ της Τρίτης (09/05). Μάλιστα, πλάνα οπαδών από το «Μπερναμπέου» δείχνουν τον αμυντικό των Μαδριλένων, να σπρώχνει τον Χάαλαντ στην πλάτη σε μια προσπάθεια να αποσυντονίσει τον κορυφαίο σκόρερ της Premier League.

Ο Ρίο Φέρντιναντ, επαίνεσε τον Αντόνιο Ρούντιγκερ διεθνή για την απόδοσή του απέναντι στον αναμφισβήτητα καλύτερο επιθετικό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή.

«Ο Μιλιτάο είναι συνήθως η πρώτη επιλογή για σέντερ μπακ, αλλά είναι εκτός όταν ο Ρούντιγκερ υπολογίζεται. Ήταν εξαιρετικός και έξυπνος κόντρα στον Χάαλαντ. Έκανε ένα υπέροχο μπλοκ στο δεύτερο ημίχρονο. Νομίζω ότι πρέπει να είσαι επιθετικός με τον Χάαλαντ για να τον περιορίσεις. Ο Ρούντιγκερ είναι ότι καλύτερο έχω δει», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο παλαίμαχος αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.