Ο Ρέαμπτσιουκ στους πιο ακριβούς μετασοβιετικούς παίκτες
i

Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ / © Intime

Ο Ρέαμπτσιουκ στους πιο ακριβούς μετασοβιετικούς παίκτες

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:05 - 31.01.2023 / Ανανεώθηκε: 18:08 - 31.01.2023

Στη λίστα με τους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές της μετασοβιετικής εποχής βρίσκεται ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, παρέα με τους Μούντρικ και Κβαρατσέλια.

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ ανέβασε αρκετά την αξία του μετά την μεταγραφή στον Ολυμπιακό και από εκεί που βρισκόταν στα δύο εκατ. ευρώ έφτασε τα τέσσερα, προσελκύοντας μάλιστα και αρκετούς μνηστήρες. Κάπως έτσι, ο Μολδαβός μπήκε στη λίστα των κορυφαίων, σε αφιέρωμα που έκανε η ιστοσελίδα από το Καζακστάν «Vesti».

Πιο αναλυτικά, το Μέσο παρουσίασε τους ποδοσφαιριστές με την μεγαλύτερη αποτίμηση αυτή την στιγμή, οι οποίοι έχουν καταγωγή από χώρες που προήλθαν από τη Σοβιετική Ένωση. Ο Μολδαβός, λοιπόν, καταλαμβάνει την έβδομη θέση στη σχετική λίστα, όντας ο μοναδικός εκπρόσωπος ελληνικής ομάδας. Μάλιστα, ο Ρέαμπτσιουκ αποτελεί και τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή της πατρίδας του - και τον καλύτερο - ενώ στο σύνολο της Super League βρίσκεται 14ος.

Όσον αφορά τώρα τους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές στην εν λόγω κατηγορία, αυτοί δεν είναι άλλοι από τους  Μιχαΐλο Μούντρικ και Χβίτσα Κβαρατσέλια. Αφενός, ο σούπερ σταρ της Τσέλσι κοστίζει 60 εκατ. ευρώ και αφετέρου ο άσος της Νάπολι 70. Ο πρώτος κατάγεται από την Ουκρανία και ο δεύτερος από τη Γεωργία, δύο χώρες που αποσχίσθηκαν από την ΕΣΣΔ το 1991.