Ριέρα: «Ακόμα και σήμερα θα επέλεγα να φύγω από τον Ολυμπιακό»
i

Ριέρα / ©Ιntime

Ριέρα: «Ακόμα και σήμερα θα επέλεγα να φύγω από τον Ολυμπιακό»

Sportal newsroom 19:52 - 30.11.2022 / Ανανεώθηκε: 21:12 - 30.11.2022

Ο Αλμπέρτο Ριέρα υποστήριξε πως δεν θεωρεί λάθος την απόφαση του να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, για λογαριασμό της Γαλατασαράι.

Ο Αλμπέρτο Ριέρα αποτέλεσε μεγάλο κεφάλαιο για τους φίλους του Ολυμπιακού, παρά το γεγονός πως φόρεσε την φανέλα της ομάδας για μία μόλις χρονιά. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αποχώρησε το καλοκαίρι του 2011 για λογαριασμό της Γαλατασαράι, στην οποία έμεινε για μία τριετία.

Μιλώντας για το ποδοσφαιρικό του παρελθόν, ο πρώην παίκτης των «ερυθρόλευκων» υποστήριξε πως η φυγή του από την ελληνική ομάδα ήρθε μετά από πολλή σκέψη. Ο λόγος που τον οδήγησε στο να αποχωρήσει, ήταν το γεγονός πως το επίπεδο στο πρωτάθλημα της Superleague ήταν χαμηλότερο από το αντίστοιχο της Τουρκίας.

«Το να φύγω από τον Ολυμπιακό δεν ήταν εύκολη απόφαση. Είχα μία εξαιρετική χρονιά εκεί, αλλά το επίπεδο εκεί ήταν πολύ χαμηλό. Εκτός του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, όλες οι υπόλοιπες ομάδες δεν ήταν ανταγωνιστικές. Για αυτό και πήγα στην Γαλατασαράι. Στον Ολυμπιακό τα πράγματα ήταν τέλεια.», τόνισε σε πρώτο χρόνο και εν συνεχεία ανέφερε ότι:

«Πέρασα εξαιρετικά στην ομάδα της Τουρκίας. Ήταν μία πολύ ανταγωνιστική λίγκα. Κερδίσαμε δύο πρωταθλήματα και έπαιξα σε πολλά ματς. Είχα δίπλα μου συμπαίκτες όπως ο Φελίπε Μέλο και ο Ντιντιέρ Ντρογκμπά. Ελπίζω οι οπαδοί του Ολυμπιακού να με καταλάβουν, αλλά ακόμα και σήμερα δε θα άλλαζα την απόφαση μου να φύγω.»

Ο Ριέρα αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το Σεπτέμβριο του 2010 και φόρεσε τη φανέλα των Πειραιωτών για 28 αγώνες. Κατάφερε να σκοράρει συνολικά έξι φορές και παράλληλα να προσφέρει 11 ασίστ. Έμεινε για μικρό διάστημα στην Ελλάδα, όμως αγαπήθηκε αρκετά από τον κόσμο της Πειραϊκής ομάδας.