Ο Ρίο Φέρντιναντ έκανε... "τάκλιν" σε εισβολέα στο αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ σπίτι του

Ρίο Φέρντιναντ

i

© Photo by John Peters/Manchester United via Getty Images/Ideal Images

Ο Ρίο Φέρντιναντ έκανε... "τάκλιν" σε εισβολέα στο αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ σπίτι του

Θάνος Λυμπερόπουλος • 11:59 - 15.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ένας εισβολέας προσπάθησε να μπει στην οικία του πρώην θρύλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ, την ώρα που ο ίδιος κι η οικογένειά του βρισκόταν μέσα στο σπίτι.

Ο πρώην θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ, είδε έναν ληστή να εισβάλλει στην κατοικία του η οποία κοστίζει 5 εκατομμύρια ευρώ, όσο αυτός με την γυναίκα του, ηλικίας 31 ετών και τα παιδιά του βρίσκονταν μέσα.

Η οικογένεια του πρώην διεθνούς κεντρικού αμυντικού χαλάρωνε μέσα στο σπίτι της, όταν ένας εισβολέας προσπάθησε να μπει μέσα. Ο Φέρντιναντ όμως δείχνοντας τεράστια ψυχραιμία και γενναιότητα ακινητοποίησε μόνος του τον άντρα στον κήπο της κατοικίας και τον κράτησε μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Οι κάμερες ασφαλείας του σπιτιού, απεικόνιζαν τον ύποπτο να προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο εσωτερικό του ακινήτου από τις πίσω πόρτες του πάρκινγκ το αμέσως  προηγούμενο βράδυ. Ο δράστης, για κάποιο λόγο, επέλεξε να περάσει τη νύχτα του στον κήπο κι έτσι ήρθε αντιμέτωπος με τον ίδιο τον Φέρντιναντ το επόμενο πρωί.

Ρίο Φέρντιναντ, Πετρ Τσεχ και Τόνι Άνταμς μπήκαν στο Hall Of Fame της Premier League - Οι 12 θρύλοι που έμειναν εκτός
PREMIER LEAGUE

10:27 - 04.05.2023

Ρίο Φέρντιναντ, Πετρ Τσεχ και Τόνι Άνταμς μπήκαν στο Hall Of Fame της Premier League - Οι 12 θρύλοι που έμειναν εκτός

Οι Ρίο Φέρντιναντ, Πετρ Τσεχ και Τόνι Άνταμς ήταν οι τρεις θρύλοι που επιλέχθηκαν να ενταχθούν στο Hall Of Fame της Premier League το 2023 - Οι 12 σπουδαίοι παίκτες που έμειναν εκτός.

Ορισμένοι γείτονες, που είναι πολύ κοντά στην οικογένεια του Άγγλου, αναφέρουν πως "ήταν ένα τρομακτικό περιστατικό που τρόμαξε πολύ τον Ρίο και την Κέιτ. Είναι ανησυχητικό ότι κάποιος μπήκε με τόση ευκολία μέσα στην κατοικία αλλά κι οι δύο τους ξέρουν πως θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα", είπαν χαρακτηριστικά.

Ο Φέρντιναντ είναι σίγουρο πως ανησύχησε για την ασφάλεια των δικών του για αυτό κι αποφάσισε να ενεργήσει όσο πιο έγκαιρα γινόταν, χωρίς να περιμένει τις αστυνομικές δυνάμεις, που δε θα μπορούσε να φτάσουν τόσο γρήγορα.

Ο Φέρντιναντ μπήκε πολύ πρόσφατα και στο Hall of Fame της Premier League και μάλιστα είναι αυτός που ψηφίστηκε πρώτος απ΄ όλους. Αγωνίστηκε επίσης με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ, της Λιντς και της Κουίν Παρκ Ρέιντζερς πραγματοποιώντας συνολικά 504 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας.

Κατέκτησε έξι πρωταθλήματα υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (2003, 2007, 2008, 2009, 2011, 2013),  συμμετείχε σε 189 clean sheets και φόρεσε για πάνω από μία δεκαετία τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του.