Σκληρή κριτική από Ρόι Κιν σε Χάαλαντ: Ήταν σαν παίκτης τέταρτης κατηγορίας» (vid)

Ρόι Κιν

i

PrtScr

Σκληρή κριτική από Ρόι Κιν σε Χάαλαντ: Ήταν σαν παίκτης τέταρτης κατηγορίας» (vid)

Κώστας Τόπας 08:40 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:49 - 01.04.2024

Ο Ρόι Κιν, ο οποίος σκόπιμα τραυμάτισε τον πατέρα του Έρλινγκ Χάαλαντ σε μια παλιά ποδοσφαιρική βεντέτα, άσκησε δριμεία κριτική στον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ρόι Κιν ο θρυλικός μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 1992 έως το 2005, ήταν πολύ επικριτικός για την απόδοση του Έρλινγκ Χάαλαντ στον αγώνα της Premier League, όπου η Μάντσεστερ Σίτι κατέληξε ισόπαλη 0-0 εναντίον της Άρσεναλ.

Η άμυνα της Άρσεναλ του Αρτέτα «έπνιξε» το επιθετικό παιχνίδι του Νορβηγού επιθετικού που ο Ρόι Κιν απαιτεί από τον Χάαλαντ να βελτιωθεί με την μπάλα στα πόδια του και στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο.

«Τα επίπεδα του γενικού παιχνιδιού του είναι πολύ φτωχά, και όχι μόνο σήμερα», είπε ο Κιν στο «Sky Sports». Στο ρόλο του αναλυτή, ο πρώην παίκτης της Γιουνάιτεντ υπερασπίστηκε την τελική ικανότητα του Χάαλαντ, «Όχι μόνο σήμερα βασικά και πρέπει να το βελτιώσει αυτό. Είναι σχεδόν σαν παίκτης της League Two (σ.σ. 4η κατηγορία), έτσι τον βλέπω. Το παιχνίδι του γενικά πρέπει να βελτιωθεί, και αυτό θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Ήταν ένας λαμπρός επιθετικός, είναι φανταστικός, αλλά πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι του. Πρέπει να το κάνει».

Ο Χάαλαντ, ο οποίος έχει σκοράρει 18 γκολ αυτή τη σεζόν στην Premier League, άγγιξε την μπάλα μόνο 23 φορές σε ολόκληρο τον αγώνα με την Άρσεναλ, χωρίς να πετύχει κανένα σουτ προς την εστία ή να δημιουργήσει κάποια ασίστ ή επικίνδυνους συνδυασμούς.

Η μέρα που ο Ρόι Κιν κατέστρεψε την καριέρα του πατέρα του Χάαλαντ

Ο Ρόι Κιν ήταν ο παίκτης που τραυμάτισε σκόπιμα τον Άλφ-Ίνγκε Χάαλαντ, πατέρα του Έρλινγκ Χάαλαντ που τότε έπαιζε στη Σίτι, το 2001. Με αυτό ο Κιν πήρε εκδίκηση για ένα παιχνίδι με τον Άλφ-Ίνγκε Χάαλαντ τον Σεπτέμβριο του 1997 για το οποίο ο παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέστη τραυματισμό κι έχασε το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο πατέρας του Χάαλαντ, που έπαιζε στη Λιντς, κορόιδευε τον Κιν και τον κατηγόρησε ότι προσποιήθηκε τον τραυματισμό που υπέστη. Ο Ρόι Κιν δεν τον συγχώρεσε ποτέ.