Ο Μάρκο Ρόις έγινε αλλαγή στο Ντόρτμουντ - Άουγκσμπουργκ και δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του

Μάρκο Ρόις

i

© PrtScr

Ο Μάρκο Ρόις έγινε αλλαγή στο Ντόρτμουντ - Άουγκσμπουργκ και δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 18:28 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 06:14 - 16.05.2024

Οι φίλοι της Ντόρτμουντ αποθέωσαν τον Μάρκο Ρόις, όταν αυτός αντικαταστάθηκε στην αναμέτρηση με την Άουγκσμπουργκ.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Μπορούσια Ντόρτμουντ αναμένεται να κλείσει σύντομα. Ο Μάρκο Ρόις μέσω ενός βίντεο στον επίσημο λογαριασμό του συλλόγου πριν μερικές ώρες, έκανε γνωστό πως στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από την ομάδα της Βεστφαλίας, μετά από δώδεκα χρόνια.

Στη σημερινή αναμέτρηση (4/5) κόντρα στην Άουγκσμπουργκ για την 32η αγωνιστική, ο ίδιος πήρε φανέλα βασικού και μέτρησε ένα γκολ και δύο ασίστ.

Μάλιστα, όταν έγινε αλλαγή στο 66ο λεπτό, με τον Μπραντ να περνάει στη θέση του, ο Γερμανός εμβληματικός αρχηγός αποθεώθηκε και δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

Ο 34χρονος μέσος είναι παίκτης της Ντόρτμουντ από το 2013, ενώ έχει αποτελέσει και παίκτης της ακαδημίας. Με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας μετράει 425 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 169 γκολ και 130 ασίστ, ενώ έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Γερμανίας και τρία Σούπερ Καπ. Την ίδια ώρα ήταν στην ομάδα του 2013, όταν είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του Champions League, γνωρίζοντας την ήττα με 1-2 από την Μπάγερν Μονάχου.

«Πως να ξεκινήσω; Αγαπητοί οπαδοί της Ντόρτμουντ, μπόρεσα να παίξω σε αυτό το υπέροχο γήπεδο για 12 χρόνια. Έχω αφιερώσει τη μισή μου ζωή σε αυτή την ομάδα. Με πολλά σκαμπανεβάσματα.

Υπήρχαν κυρίως πολλές καλές στιγμές μπορώ να πω. Η ομάδα και εγώ πήραμε την απόφαση να μην επεκτείνω το συμβόλαιό μου. Με κάνει τρομερά περήφανο και είμαι ευγνώμον που παίζω για αυτό το κλαμπ για τόσα πολλά χρόνια. Μου είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να βρω τις σωστές λέξεις.

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό για εμένα να το πω στους φιλάθλους πρώτα. Ακόμα έχουμε έναν μεγάλο στόχο να πετύχουμε. Θέλουμε να πάμε στο Γουέμπλεϊ. Θέλουμε να φέρουμε το τρόπαιο ξανά στο Ντόρτμουντ. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντική η απόφαση που έχω πάρει.

Συνοψίζει αυτό το θέμα. Τώρα μπορούμε όλοι να συγκεντρωθούμε σε αυτό τον μεγάλο στόχο. Να δούμε ο ένας τον άλλον μερικές φορές ακόμα σε αυτό το σπουδαίο γήπεδο. Αυτό το Σάββατο για την ακρίβεια. Συγκέντρωση για τα επόμενα παιχνίδια. Και θα τα πούμε», ήταν τα λόγια του Ρόις, ο οποίος μίλησε μπροστά από το Yellow Wall.