Η Άρσεναλ ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπόρνμουθ, συνεχίζει ακάθεκτη και… περιμένει

Άρσεναλ - Μπόρνμουθ

i

© PrtScr

Η Άρσεναλ ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπόρνμουθ, συνεχίζει ακάθεκτη και… περιμένει

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:30 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 14:06 - 18.05.2024

Η Άρσεναλ επικράτησε της Μπόρνμουθ (3-0) κι έδωσε συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματά της, περιμένοντας πλέον τη «μάχη» της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Γουλβς.

Η Άρσεναλ πανηγύρισε ακόμη ένα τρίποντο στο πρωτάθλημα!

Στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής της Premier League, η ομάδα του Αρτέτα υποδέχτηκε την Μπόρνμουθ και πήρε τη νίκη με 3-0.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, με το… καλημέρα οι «Κανονιέρηδες» έδειξαν τα… δόντια τους, πίεσαν ασφυκτικά και δημιούργησαν ευκαιρίες, όμως δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» το ματς από νωρίς.

Οι γηπεδούχοι μέτρησαν 16 τελικές στο πρώτο μέρος και τη… λύση τελικά έδωσε ο Σάκα από την «άσπρη βούλα». Η Άρσεναλ κέρδισε πέναλτι στο 45ο λεπτό και ο ταλαντούχος εξτρέμ ανέλαβε την εκτέλεση, ανοίγοντας το σκορ (1-0) στο ματς.

Στην επανάληψη. το σκηνικό του αγώνα παρέμεινε ίδιο. Η Μπόρνμουθ προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους κυρίως μέσα από αντεπιθέσεις, όμως η Άρσεναλ δεν της άφησε πολλά περιθώρια. Στο 70ο λεπτό, η ομάδα του Αρτέτα διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Ράις έστρωσε στον Τροσάρντ και ο τελευταίος μέσα από την περιοχή πλάσαρε υποδειγματικά για το 2-0.

Τρία λεπτά αργότερα (73΄), οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ της μείωσης με τον Σεμένιο, όμως αυτό ακυρώθηκε έπειτα κι από εξέταση του VAR για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.

Το... κερασάκι στην τούρτα (3-0) έβαλε στο 90+7 ο Ντέκλαν Ράις, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με αυτό το τρίποντο, η Άρσεναλ παρέμεινε στην κορυφή κι έφτασε τους 83 πόντους, με τη Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται με δύο ματς λιγότερα στο -4.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα κοντραριστεί σήμερα (4/5, 19:30) με τη Γουλβς στο «Έτιχαντ», με τους «Κανονιέρηδες» να περιμένουν ένα… δώρο από το σύνολο του Γκάρι Ο'νιλ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ