Βαριά τιμωρία στον Μουρίνιο από την UEFA!

Ζοσέ Μουρίνιο

i

Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images

Βαριά τιμωρία στον Μουρίνιο από την UEFA!

Sportal newsroom 18:53 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 18:53 - 21.06.2023

Η UEFA επέβαλε ποινή τεσσάρων αγωνιστικών στον Ζοσέ Μουρίνιο για την υβριστική επίθεση στον διαιτητή του τελικού του Europa League, Άντονι Τέιλορ.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο προσπάθησε και φέτος να πάρει μία ακόμη κούπα, αλλά στο τέλος είδε ξανά τη Σεβίλλη να φτάνει στην κατάκτηση του Europa League κι έτσι δεν έγινε ο πρώτος που κατακτά το τρόπαιο με τρεις διαφορετικές ομάδες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2017, Πόρτο 2003). Μάλιστα, αυτός ήταν ο πρώτος του χαμένος «μεγάλος» ευρωπαϊκός τελικός, μιας και στο παρελθόν έχει ηττηθεί τρεις φορές σε τελικούς UEFA Super Cup, ενώ είχε κατακτήσει δύο φορές το Champions League με την Πόρτο (2004) και την Ίντερ (2010), δύο φορές το Europa League και πέρυσι το Europa Conference League (Ρόμα).

Οι «τζαλαρόσι» είχαν πολλά παράπονα από τον διαιτητή της αναμέτρησης, Άντονι Τέιλορ, με τον «Special One», που δεν φημίζεται για την ψυχραιμία του σε τέτοιες περιπτώσεις, να εξαπολύει υβριστική επίθεση κατά του Άγγλο ρέφερι μετά τη λήξη του συγκλονιστικού αγώνα.

Ο Πορτογάλος προπονητής λοιπόν καλείται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεων του, αφού η UEFA του επέβαλε ποινή για όσα έκανε. Συγκεκριμένα, ο Μουρίνιο δεν θα είναι παρών το ξεκίνημα της ευρωπαϊκής πορείας της ομάδας του, καθώς η Ομοσπονδία του έριξε... καμπάνα τεσσάρων αγωνιστικών!