Μεγάλο «διπλό» τετράδας για την Ίντερ στη Ρώμη, πριν την πρώτη μάχη με τη Μίλαν στα ημιτελικά του Champions League (vid)

Ίντερ

i

Photo by Stefano Guidi/Getty Images/Ideal Images

Μεγάλο «διπλό» τετράδας για την Ίντερ στη Ρώμη, πριν την πρώτη μάχη με τη Μίλαν στα ημιτελικά του Champions League (vid)

Θάνος Λυμπερόπουλος • 21:21 - 06.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Απέδρασε απ' το «Ολίμπικο» η Ίντερ, λίγες μέρες πριν δώσει τη μάχη της απέναντι στην Μίλαν για τα ημιτελικά του Champions League και πλέον βρίσκεται στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Παράλληλα, η Κρεμονέζε επικράτησε της Σπέτσια και έβαλε... φωτιά στη μάχη του υποβιβασμού.

Η Ίντερ που βρίσκεται σε εξαιρετικό φεγγάρι το τελευταίο καιρό, «διέλυσε» την Ρόμα με 2-0 και πλέον σκέφτεται μόνο τα ημιτελικά του Champions League απέναντι στην μισητή της αντίπαλο, Μίλαν. Η ομάδα του Ιντζάγκι σημείωσε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και πλέον βρίσκεται πάλι μες την πρώτη τετράδα, τέσσερις αγωνιστικές πριν το μεγάλο φινάλε.

Αν κι η Νάπολι στέφθηκε και μαθηματικά πλέον πρωταθλήτρια Ιταλίας, οι υπόλοιπες ομάδες παλεύουν για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο την επόμενη σεζόν. Η Ρόμα που προέρχεται από ένα αρνητικό σερί τριών αγώνων, δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στους «νερατζούρι» και παρέμεινε στην 7η θέση της βαθμολογίας. Ο Μαντί Καμαρά επιλέχθηκε απ' τον Ζοσέ Μουρίνιο στο βασικό σχήμα μετά από σχεδόν δύο μήνες, όμως δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του σε αυτό το πολύ κρίσιμο παιχνίδι.

Ο Ντι Μάρκο είναι αυτός που άνοιξε το σκορ για την Ίντερ στο 33'. Έπειτα από ωραία συνεργασία των φιλοξενούμενων, ο Ντάμφρις έβγαλε μια σέντρα στην καρδιά της περιοχής, με τον Ιταλό αμυντικό να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ρουί Πατρίσιο.

Στο 74' ο Λουκάκου ήρθε για να πάρει την σκυτάλη και να διαμορφώσει το τελικό 2-0 για την Ίντερ, θυμίζοντας σε όλους ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα τον τελευταίο καιρό.  Η Ίντερ τώρα, έχει να δώσει το παιχνίδι της χρονιάς απέναντι στην Μίλαν, για τα ημιτελικά του Champions League. Η ομάδα του Ιντζάγκι που θα είναι φιλοξενούμενος στο πρώτο μεταξύ τους ματς, πέρασε την αντίσταση της Μπενφίκα και πλέον φλερτάρει με έναν τελικό, 12 χρόνια μετά την κατάκτηση απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.

Την τιμητική τους είχε και το ρόστερ της Ρόμα που σήκωσε το σκουντέτο το 1983. Η μεγάλη αυτή ομάδα που είχε και στο δυναμικό της τον 24χρονο τότε Κάρλο Αντσελότι, έλαβε την αποθέωση απ' τους φίλους της ομάδας πριν την μεγάλη αναμέτρηση απέναντι στην Ίντερ.

«Σανίδα σωτηρίας» για την Κρεμονέζε με 2-0 επί της Σπέτσια

Από την άλλη, η Κρεμονέζε πήρε μία πολύ σημαντική «ανάσα» κόντρα στη Σπέτσια, της οποία επικράτησε με σκορ 2-0. Με αυτόν τον τρόπο μείωσε από την αντίπαλο της τη διαφορά στο -3 και πλέον η μάχη της παραμονής «κρέμεται» σε τεντωμένο σχοινί. Στο 41ο λεπτό ο Κιοφάνι έκανε μία βολίδα που κατέληξε στα δίχτυα και στο 77' ο Βάσκες με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.