Η ασταμάτητη Λεβερκούζεν «πάτησε» τη Ρόμα μέσα στο Ολίμπικο και... φουλάρει για τρεμπλ!

Η ασταμάτητη Λεβερκούζεν «πάτησε» τη Ρόμα μέσα στο Ολίμπικο και... φουλάρει για τρεμπλ!

Sportal newsroom 23:57 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 05:21 - 16.05.2024

Το... παραμύθι της Λεβερκούζεν δεν έχει τέλος, με την ομάδα του Τσάμπι Αλόνοσο να επικρατεί της Ρόμα με 2-0 στο «Ολίμπικο» και να παίρνει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Europa League.

Το «τρένο» της Λεβερκούζεν δεν έχει σταματημό! Οι «ασπιρίνες» πανηγύρισαν τη νίκη επί της Ρόμα με 2-0 στο «Ολίμπικο» στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά του Europa League και πλέον βρίσκονται με το... 1,5 πόδι στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Με στόχο φυσικά το τρεμπλ!

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο δεν... μάσησε από την εκρηκτική ατμόσφαιρα στο «Ολίμπικο», μπήκε πολύ δυνατά και είχε το πάνω χέρι, με τους «τζαλαρόσι» να μην έχουν απάντηση στην ασφυκτική πίεση που δεχόντουσαν. Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή ήταν δική τους και ήρθε στο 21ο λεπτό, όταν ο Λουκάκου με μία κεφαλιά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Οι «ασπιρίνες» απάντησαν άμεσα, με τον Φριμπόνγκ να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 23', ενώ έπειτα από πέντε λεπτά βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από ένα τραγικό λάθος στα μετόπισθεν της ιταλικής ομάδας, ο Βιρτς βγήκε σε θέση τετ α τετ και με ένα υπέροχο πλασέ νίκησε τον Σβίλαρ για το 0-1.

Μάλιστα, στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» και το δεύτερο γκολ δις. Αρχικά στο 34', όταν ο Φριμπόνγκ έκανε ένα σουτ, το οποίο πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι, αλλά και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Ολλανδό να χτυπά ξανά και την προσπάθεια του να «κόβεται» πάνω στη γραμμή.

Στην επανάληψη οι Γερμανοί ήταν αυτοί που πάλι μπήκαν δυνατά και στο 51' έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία, με την κεφαλιά του Ινκαπίας να περνάει για λίγο άουτ. Η ομάδα του Ντε Ρόσι προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και είχε τη στιγμή της στο 56', με τον Κριστάντε να αστοχεί από πολύ κοντινή απόσταση. Και όχι μόνο δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά δέχτηκε και δεύτερο γκολ.

Στο 73ο λεπτό ο Άντριχ με ένα ασύλληπτο σουτ «εκτέλεσε» τον Σβίλαρ και έγραψε το 2-0, το οποίο έμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα, με αποτέλεσμα η Λεβερκούζεν να πάρει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τον μεγάλο τελικό του Europa League.