Συγκλονίζει οπαδός της Ρόμα: «Πριν από την ευθανασία, θέλω να δω την ομάδα στον τελικό του Europa League» (vid)

Ρόμα

i

PrtScr

Συγκλονίζει οπαδός της Ρόμα: «Πριν από την ευθανασία, θέλω να δω την ομάδα στον τελικό του Europa League» (vid)

Κώστας Τόπας 13:01 - 18.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:03 - 18.04.2024

Η ιστορία του Εντοάρντο, ενός οπαδού της Ρόμα, έχει συγκινήσει όλη την Ιταλία και κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ο Εντοάρντο είναι ένας πιστός οπαδός της Ρόμα που περνάει μια δύσκολη περίοδο σε επίπεδα που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς. Ο φίλος των «τζιαλορόσι» είπε την ιστορία του στο πρόγραμμα «TeleradioStereo» και έχει συγκινήσει ολόκληρη τη χώρα μαζί του.

«Γεια σας, είμαι ο Εντοάρντο. Δεν θέλω να μιλήσω για το παιχνίδι με την Ουντινέζε, ήθελα να πω κάτι άλλο», άρχισε να εξηγεί ο οπαδός. «Έχω μια θανατηφόρα ασθένεια και η ποιότητα ζωής μου είναι αυτή που είναι... Έχω ήδη κανονίσει με μια κλινική στην Ελβετία, η οποία μου έστειλε τις ημερομηνίες», αναφέρει ο Ιταλός οπαδούς σε ένα ραντεβού του, με ελβετικό ινστιτούτο υποβοηθούμενης ευθανασίας.

«Οι Ελβετοί είναι περίεργοι, είναι σαν να οργανώνω ένα ταξίδι σε ένα σπα. Μία από τις ημερομηνίες που μου πρότειναν είναι η 22η Μαΐου και κάτι μου έκανε κλικ στο κεφάλι», συνεχίζει ο Εντοάρντο. «Είπα στον εαυτό μου, "Υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω στις 22 Μαΐου". Τότε θυμήθηκα ότι είναι ο τελικός στο Δουβλίνο», εξηγεί.

Ο Εντοάρντο δεν αναφέρεται σε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τον τελικό του Europa League, μια διοργάνωση στην οποία η Ρόμα βρίσκεται στα προημιτελικά. «Αν υπάρχει κάτι που θα ήθελα, ακόμα κι αν είναι το τελευταίο...», δηλώνει μέσα σε δάκρυα ο Ρωμαίος οπαδός, «Έχω κάνει ό,τι μπορούσα, αλλά αν υπάρχει κάτι που θα ήθελα, είναι να είμαι σε εκείνο το καταραμένο τελικό».

Η ιστορία εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη την Ιταλία, φτάνοντας μέχρι και τη Ρόμα, η οποία μίλησε μέσω του προπονητή της, Ντανιέλε Ντε Ρόσι: «Πέρα από το να λέμε "θα κερδίσουμε για σένα", μπορούμε να υποσχεθούμε τη δέσμευσή μας σε αυτόν και στους άλλους οπαδούς μας άγγιξε ιδιαίτερα ο σύλλογος ψάχνει έναν τρόπο να εντοπίσει αυτόν τον άνθρωπο για να προσπαθήσει να τον εντοπίσει, αν θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας, θα χαρούμε να βρεθούμε μακάρι, εδώ είμαστε».