Βοϊβόντα για το πανό των Ρουμάνων: «Δεν έπρεπε να επιστρέψουμε μετά από αυτό, τέτοια πράγματα είναι απαράδεκτα»

Βοϊβόντα και Τσιμίκας

i

©intime

Βοϊβόντα για το πανό των Ρουμάνων: «Δεν έπρεπε να επιστρέψουμε μετά από αυτό, τέτοια πράγματα είναι απαράδεκτα»

Sportal newsroom 10:28 - 13.09.2023

Με αρκετό θυμό μίλησε ο ακραίος μπακ του Κοσόβου, Μερτζίμ Βοϊβόντα, για το πανό που σήκωσαν οι Ρουμάνοι στον μεταξύ τους αγώνα, λέγοντας ότι τέτοια πράγματα είναι απαράδεκτα να γίνονται το 2023.

Καθόλου ομαλά δεν εξελίχθηκε ο χθεσινός (12/9) αγώνας της Ρουμανίας με το Κόσοβο στο Βουκουρέστι για τα προκριματικά του Euro 2024. Στο 27ο λεπτό του παιχνιδιού οι οπαδοί των γηπεδούχων ανέβασαν ένα πανό με πολιτικό περιεχόμενο, το οποίο ήταν κατά του Κοσόβου. 

«Το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία», έγραφε συγκεκριμένα, ενώ την ίδια ώρα οι Ρουμάνοι οπαδοί φώναζαν συνεχώς το όνομα της Σερβίας. Με την οποία έχουν καλές σχέσεις, σε αντίθεση με τους Κοσοβάρους. Αυτή η κίνηση έκανε έξαλλους τους παίκτες του Κοσόβου, οι οποίοι δεν ήθελαν να συνεχίσουν, ενώ την ίδια ώρα ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι. 

Στέλνοντας τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στα αποδυτήρια μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση. Ο αρχηγός της Ρουμανίας μάλιστα έσπευσε προς την κερκίδα των οργανωμένων προκειμένου να τους ηρεμήσει, κάτι που αρχικά δεν... το πέτυχε.

Γι' αυτό το περιστατικό μίλησε ο ακραίος μπακ του Κοσόβου, Μερτζίμ Βοϊβόντα, ο οποίος φάνηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος. Συγκεκριμένα υποστήριξε πως αυτού του είδους συμπεριφορές είναι απαράδεκτες το 2023, τόνισε δε ότι κανονικά δεν έπρεπε να κατέβουν για το υπόλοιπο του αγώνα. 

«Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα το 2023. Πρόσβαλαν τη χώρα μας. Μας κράτησαν μέσα στα αποδυτήρια για σαράντα λεπτά. Δεν έπρεπε να επιστρέψουμε μετά από αυτό. Χάσαμε μέλη της οικογένειάς μας για αυτή τη χώρα και αυτό ήταν τόσο ασεβές από την πλευρά των Ρουμάνων», ήταν τα λόγια του Βοϊβόντα. 

Ο οποίος μάλιστα κατά την αποχώρηση των δύο ομάδων, έκανε τον «αλβανικό αετό» προς τους οπαδούς της Ρουμανίας, ως απάντηση για το πανό. Τελικά μετά από ώρα ο αγώνας συνεχίστηκε με τη Ρουμανία να παίρνει τη νίκη με 2-0 και να συνεχίζει στη δεύτερη θέση σε απόσταση δύο βαθμών από το τρίτο Ισραήλ.