Ο Ρούντιγκερ κατήγγειλε δημοσιογράφο που τον συσχέτισε με την τρομοκρατική ομάδα ISIS

Αντόνιο Ρούντιγκερ

i

©IG:Antonio Rüdiger

Ο Ρούντιγκερ κατήγγειλε δημοσιογράφο που τον συσχέτισε με την τρομοκρατική ομάδα ISIS

Κώστας Τόπας 14:17 - 26.03.2024

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ της Ρεάλ Μαδρίτης, κατήγγειλε δημοσιογράφο που τον συσχέτισε με την τρομοκρατική ομάδα ISIS.

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία του Βερολίνου εναντίον πρώην δημοσιογράφου της «Bild» για «συκοφαντία και υποκίνηση μίσους» αφού συνέδεσε μια χειρονομία σε μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τον κεντρικό αμυντικό της Ρεάλ Μαδρίτης με την τρομοκρατική ομάδα (ISIS). Εκτός από τον ποδοσφαιριστή, η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κατήγγειλε επίσης τον εν λόγω δημοσιογράφο, τον Τζούλιαν Ράιχελτ.

Η ανάρτηση στο Instagram είναι μια φωτογραφία του Ρούντιγκερ που συνοδεύεται από μια λεζάντα με αναφορά στο Ραμαζάνι: «Ramadan Mubarak σε όλους τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο. Είθε ο Παντοδύναμος να δεχτεί τη νηστεία και τις προσευχές μας».

Στη φωτογραφία φαίνεται ο κεντρικός αμυντικός να δείχνει το δάχτυλό του στον ουρανό και αυτή η χειρονομία ήταν που δημιούργησε τη διαμάχη καθώς ο Γερμανός δημοσιογράφος στον λογαριασμό του Twitter έγραψε: «Για όλους όσους δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τον ισλαμικό χαιρετισμό του Ρούντιγκερ ως ισλαμικό χαιρετισμό: Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος αποκαλεί αυτή τη χειρονομία το δάχτυλο του ISIS και θεωρεί ότι το δάχτυλο είναι σαφές σημάδι του Ισλάμ».

Παλαίμαχος τερματοφύλακας ξέσπασε κατά του Βινίσιους: «Το ποδόσφαιρο είναι για άντρες»
LA LIGA

13:53 - 26.03.2024

Παλαίμαχος τερματοφύλακας ξέσπασε κατά του Βινίσιους: «Το ποδόσφαιρο είναι για άντρες»

Η αντίδραση και τα δάκρυα του Βινίσιους, δεν άρεσαν καθόλου στον πρώην τερματοφύλακα της Παραγουάης και του Στρασβούργου, Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ, ο οποίος ζήτησε από τον Βραζιλιάνο να συμπεριφερθεί σαν «άντρας».

Παρά την καταγγελία, ο Τζούλιαν Ράιχελτ επιμένει στην κατηγορία: «Όποιος ποζάρει έτσι δημόσια κάνει συνειδητά έναν φανατικό χαιρετισμό και όχι μια αθώα χειρονομία. Είναι η ομαλοποίηση μιας τρομερής ιδεολογίας που έχει ήδη καταλάβει πάρα πολύ χώρο σε αυτή τη χώρα. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αυτή η πολιτική ιδεολογία έρχεται σε αντίθεση με όλες τις αξίες μας. Ο υψωμένος δείκτης του Ισλάμ, με τον οποίο οι τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τις δολοφονίες τους, δεν έχει θέση στη Γερμανία. Δεν θα αφήσω ποτέ κανέναν να με εμποδίσει να το πω».