Προπονητής Κοριτίμπα: «Ηγέτης ο Σάμαρης - Εγώ τον είχα ζητήσει από τη διοίκηση»

Ανδρέας Σάμαρης

i

© Intime

Προπονητής Κοριτίμπα: «Ηγέτης ο Σάμαρης - Εγώ τον είχα ζητήσει από τη διοίκηση»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 19:25 - 29.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:26 - 29.08.2023

Ο Ανδρέας Σάμαρης αποτέλεσε τη νέα μεταγραφική κίνηση της βραζιλιάνικης Κοριτίμπα και με αφορμή αυτήν την εξέλιξη, ο προπονητής του συλλόγου σχολίασε πως ο Έλληνας μέσος αποτέλεσε δική του επιλογή.

Όπως είναι γνωστό εδώ κι αρκετές ώρες, ο Ανδρέας Σάμαρης θα γίνει ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στην Βραζιλία, διότι η Κοριτίμπα ανακοίνωσε την απόκτησή του. Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος από τη πορτογαλική Ρίο Άβε και αναζητούσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με τον Σάμαρη να παίρνει την απόφαση να συνεχίσει στη Βραζιλία. Να θυμίσουμε ότι ο Σάμαρης είναι στο εξωτερικό από το 2014. 

Έκανε σπουδαία καριέρα με τη Μπενφίκα κι εξαίρεση για την παρουσία του στην ιβηρική χερσόνησο αποτελεί η περσινή, όταν έπαιξε στην Ολλανδία για τη Φορτούνα Σιτάρντ. 

Με την Μπενφίκα κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε 27 αγώνες και μία ασίστ, ενώ στους «αετούς» της Λισαβόνας κατέγραψε 196 παιχνίδια. «Προσύμφωνο με την Κορίτιμπα υπέγραψε ο μέσος Ανδρέας Σάμαρης. Ο αθλητής έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014 και σημείωσε ένα καθοριστικό γκολ απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού. Καλώς ήρθες Σάμαρη», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Σε ότι αφορά την αγωνιστική κατάσταση του συλλόγου, η Κοριτίμπα παραπαίει το τελευταίο διάστημα, με συνέπεια έπειτα από πέντε διαδοχικές ήττες να βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος. Με αφορμή τις τελευταίες μεταγραφικές εξελίξεις, ο προπονητής της ομάδας μίλησε για την έλευση του Σάμαρη αλλά και του Σλιμανί.

«Υπολογίζουμε τον Σλιμανί από το επόμενο παιχνίδι μας. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που δεν χρειάζεται συστάσεις, αλλά θα πρέπει η μπάλα να φτάσει σε εκείνον. Υπάρχει επίσης και ο Σάμαρης, ένας μέσος, τον οποίο είχα ζητήσει από την διοίκηση. Πρόκειται για έναν ψηλό, δυναμικό ποδοσφαιριστή με καλές μεταβιβάσεις και εμπειρία. Γνωρίζει καλά την θέση του και είναι ηγέτης. Τους περιμένουμε και τους δύο με ανοικτές αγκάλες», δήλωσε χαρακτηριστικά.