Ο Φαν Ντάικ τιμωρείται με 3-4 αγωνιστικές για το επεισόδιο με τον διαιτητή

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ

i

PrtScr

Ο Φαν Ντάικ τιμωρείται με 3-4 αγωνιστικές για το επεισόδιο με τον διαιτητή

Κώστας Τόπας 12:51 - 29.08.2023

Η Premier League άφησε να εννοηθεί το χρονικό διάστημα στο οποίο θα μείνει εκτός με τιμωρία ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ μετά την κόκκινη κάρτα και το επεισόδιο που είχε με τον διαιτητή.

Με πρωταγωνιστή τον Ντάργουιν Νούνιες, η Λίβερπουλ πανηγύρισε την νίκη-ανατροπή εκτός έδρας επί της Νιούκαστλ με 2-1. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ παρέμεινε αήττητη για ακόμη μία αγωνιστική κι όλα αυτά σε ένα ματς που της πήγαν όλα ανάποδα. Ειδικά από τη στιγμή που ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα κι άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. 

Ο 32χρονος Ολλανδός στόπερ ήταν έξαλλος με την απόφαση και ακόμη περισσότερο όταν το VAR αποφάσισε να μην ανατρέψει την απόφαση του ρέφερι. Ο Φαν Ντάικ μάλιστα του φώναξε φανερά εκνευρισμένος. «Είσαι ανέκδοτο, είσαι μια γ@@@ ντροπή», πριν αρχίσει να κατευθύνεται προς τα αποδυτήρια.

Επειδή δεν ήταν για βίαιη συμπεριφορά, οι κανόνες ορίζουν ότι ο Ολλανδός θα αποκλειστεί μόνο για ένα παιχνίδι - την επερχόμενη επίσκεψη της Άστον Βίλα στο «Άνφιλντ» (03/09, 16:00). Ωστόσο, οι ενέργειές του μετά την κόκκινη ενδέχεται να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη τιμωρία κι αυτό λόγω των όσων είπε ο Φαν Ντάικ στον ρέφερι αλλά και στον τον τέταρτο διαιτητή Κρεγκ Πόσον, καθώς έφευγε από τον αγωνιστικό χώρο για τα αποδυτήρια.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Premier League Fantasy, ο Φαν Ντάικ έχει τιμωρηθεί μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου. Το αν θα ληφθεί απόφαση για την παράταση αυτής της απαγόρευσης μένει να φανεί, αλλά προς το παρόν, η Λίβερπουλ θα αναγκαστεί να σχεδιάσει τα πλάνα της χωρίς τον Ολλανδό στόπερ.