Ο Άλισον είναι ο... πραγματικός ήρωας της Λίβερπουλ!

Άλισον Μπέκερ

Ο Άλισον είναι ο... πραγματικός ήρωας της Λίβερπουλ!

Ιάσονας Τσίλης 17:33 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:24 - 29.08.2023

Μπορεί ο Ντάργουιν Νούνιες να ήταν ο άνθρωπος που με τα δύο του γκολ ερχόμενος από τον πάγκο έφερε τούμπα το παιχνίδι της Λίβερπουλ κόντρα στη Νιούκαστλ την Κυριακή (27/08), ωστόσο η παρουσία του Άλισον, ήταν εξίσου σημαντική, αν όχι σημαντικότερη.

Η νίκη της Λίβερπουλ απέναντι στη Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» ήταν από τις σημαντικότερες τον τελευταίων χρόνων, κυρίως λόγω του τρόπου που ήρθε. Γκολ για τις «καρακάξες» στο 25', κόκκινη για τον Φαν Ντάικ στο 28' και όλα έδειχναν ότι οι «κόκκινοι» θα φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι.

Στο 77' όμως, ο Γιούργκεν Κλοπ έβγαλε «άσσο» απ' το μανίκι του, περνώντας τον Ντάργουιν Νούνιες στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ουρουγουανός φορ ισοφάρισε στο 81' και έδωσε στους «ρεντς» το τρίποντο στο 93'. Για να φτάσει ωστόσο η Λίβερπουλ στο σημείο να βρίσκεται ακόμα στη διεκδίκηση της αναμέτρησης, χρειάστηκε ο Άλισον, που για μια ακόμα φορά, «κατέβασε ρολά».

Πραγματοποίησε επτά επεμβάσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων στο διάστημα που η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν πίσω στο σκορ, κρατώντας την ζωντανή.  Η επίδοση αυτή αποτελεί ρεκόρ για τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα, ένα από το πολλά που έχει πετύχει με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Την περσινή χρονιά άλλωστε, αναδείχθηκε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ομάδας, όντας ένας από τους ελάχιστους διασωθέντες στην πολύ κακή σεζόν της Λίβερπουλ. Κρατούσε σε... αξιοπρεπή επίπεδα τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης και χρειάστηκε να κάνει 108 επεμβάσεις για να το πετύχει αυτό, έχοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του τριψήφιο αριθμό.

Είναι ένας από τους τέσσερις τερματοφύλακες που έχουν πετύχει γκολ και ασίστ στην Premier League, ενώ είναι δεύτερος στη θέση του, σε συμμετοχή σε γκολ, μετρώντας ένα γκολ και τρεις ασίστ, πίσω μόνο από τον Πολ Ρόμπινσον ( ένα γκολ και πέντε ασίστ). Το μοναδικό τέρμα που έχει πετύχει, θα μείνει αλησμόνητο, καθώς έδωσε στους «κόκκινους» το εισιτήριο για το Champions League το 2021, μετά τη νίκη με 2-1 απέναντι στη Γουέστ Μπρομ, με «μπάζερ μπίτερ» του Βραζιλιάνου στο 95'.

Η παρουσία του Άλισον όπως όλα δείχνουν, θα είναι ξανά κομβική για την ομάδα του Μέρσεϊσαιντ και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της σεζόν και την επίτευξη των στόχων της.

Ζοάο Φέλιξ ο εκλεκτός της Λίβερπουλ αν φύγει ο Σαλάχ
PREMIER LEAGUE

11:45 - 28.08.2023

Ζοάο Φέλιξ ο εκλεκτός της Λίβερπουλ αν φύγει ο Σαλάχ

Το «σύννεφο» που αιωρείται πάνω από το πρόσωπο του Μοχάμεντ Σαλάχ στη Λίβερπουλ σχετικά με το μέλλον του στην Αγγλία καλά κρατεί, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, να αναζητά ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τον Αιγύπτιο αστέρα σε περίπτωση που αποχωρήσει.