Τέλος ο Σάμαρης από την Κοριτίμπα μετά από τρεις μήνες

Ανδρέας Σάμαρης

i

© Intime

Τέλος ο Σάμαρης από την Κοριτίμπα μετά από τρεις μήνες

Κώστας Τόπας 11:26 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 30.11.2023

Σύντομη ήταν η θητεία του Αντρέα Σάμαρη στην Βραζιλία, καθώς η Κοριτίμπα ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας τους.

Η Κοριτίμπα, που υποβιβάστηκε στη Serie B της Βραζιλίας, έχει ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζει την επόμενη σεζόν. Στα πλάνα της, όπως γνωστοποίησε η ίδια με ανακοίνωσή της, δεν συμπεριλαμβάνεται ο Αντρέας Σάμαρης, με τον οποίο η βραζιλιάνικη ομάδα έλυσε τη συνεργασία της. 

Ο 34χρονος Έλληνας μέσος που πέρασε αρκετές σεζόν στην Πορτογαλία με τη Μπενφίκα, ενώ το 2022/23 φόρεσε και τη φανέλα της Ρίο Άβε, έπαιξε μόνο τέσσερα παιχνίδια με την Κοριτίμπα. Υπενθυμίζεται ότι ο Σάμαρης υπέγραψε στην βραζιλιάνικη ομάδα στις 28 Αυγούστου και είχε γίνει ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάμαρης είναι στο εξωτερικό από το 2014. Έκανε σπουδαία καριέρα με τη Μπενφίκα κι εξαίρεση για την παρουσία του στην ιβηρική χερσόνησο αποτελεί η περσινή, όταν έπαιξε στην Ολλανδία για τη Φορτούνα Σιτάρντ. Με τη Μπενφίκα κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο. Την περυσινή είχε 27 αγώνες και μία ασίστ, ενώ στους «αετούς» της Λισαβόνας κατέγραψε 196 παιχνίδια.

Εκτός από τον Σάμαρη, η Κορίτιμπα ανακοίνωσε και την αποδέσμευση τεσσάρων ακόμα ποδοσφαιριστών και συγκεκριμένα των Ενρίκε,, Γκαμπριέλ Μποσίλια, Λούκας Μπαρμπόσα και Χεσέ Ροντρίγκες.