Σαμάτα: «Δεν αγχώνομαι, τα γκολ θα έρθουν»

Αλί Σαμάτα

i

© Intime

Σαμάτα: «Δεν αγχώνομαι, τα γκολ θα έρθουν»

Οι δηλώσει του φορ του ΠΑΟΚ, Άλι Σαμάτα πριν τον αγώνα του Δικεφάλου με τον Άρη.

Ο Άλι Σαμάτα, ο Τανζανός φορ του ΠΑΟΚ μίλησε στην κάμερα της NOVA για τον αγώνα του Δικεφάλου με τον Άρη και σημείωσε πως θέλει να ζήσει την εμπειρία ενός τέτοιου αγώνα.

Αναλυτικά:

Για το πως νιώθει:

«Νιώθω καλά. Προέρχομαι από έναν τραυματισμό, αλλά όλη την εβδομάδα προπονήθηκα πολύ καλά, έκανα την αποκατάσταση που ήθελα και πλέον νιώθω έτοιμος».

Για τον αν τον βοήθησε η διακοπή των εθνικών στο να προπονηθεί:

«Με βοήθησε 100%. Έμεινα εδώ, προπονήθηκα αρκετά με την ομάδα, με τους παίκτες που έμειναν εδώ, με το τεχνικό επιτελείο. Έχω αρχίσει να αντιλαμβάνομαι καλύτερα το τι ζητάει ο προπονητής από μένα. Αυτό θα με βοηθήσει για τα παιχνίδια που έρχονται, αλλά και για να προσαρμοστώ καλύτερα στην ομάδα».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος για την απόφαση του να έρθει στον ΠΑΟΚ:

«Ναι. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση, ακόμη και πριν πάρω την απόφαση να υπογράψω το συμβόλαιο μου με τον ΠΑΟΚ, η ψυχή μου και η καρδιά μου ήταν ήδη, ακόμη πριν προσγειωθώ εδώ στη Θεσσαλονίκη. Όσο περνάει ο καιρός αισθάνομαι και πιο δικαιωμένος. Είμαι εδώ και θέλω να παλέψω όσο πιο σκληρά γίνεται και να βοηθήσω την ομάδα μου».

Για το γεγονός πως δεν έχει σκοράρει ακόμα:

«Σίγουρα πιστεύω στην ποιότητα, γνωρίζω ποιος είμαι και ξέρω ότι η δουλειά μου είναι να σκοράρω. Για να είμαι ειλικρινής ναι, αναζητώ τα γκολ. Στην ομάδα δεν με πιέζουν γι’ αυτό, εγώ προφανώς έχω το πάθος να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτή η πίεση με συγκεντρώνει περισσότερο στο να κάνω τη δουλειά μου. Οι οπαδοί με στηρίζουν αρκετά και αυτό με βοηθά για να μην το έχω βάρος. Δουλεύω σκληρά και πιστεύω ότι αυτό θα μεταφραστεί κάποια στιγμή σε γκολ, χωρίς να νιώθω πίεση».

Για το παιχνίδι με τον Άρη:

«Θέλω να ζήσω την εμπειρία του ντέρμπι. Δεν αναλώθηκα στο να ψάχνω πληροφορίες για το παιχνίδι. Θέλω να το ζήσω στο έπακρο. Πιστεύω ότι είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο, αλλά θα πρέπει να μπούμε και να κάνουμε τη δουλειά μας στο γήπεδο μας. Το πιο κρίσιμο κομμάτι θα είναι ο ψυχολογικός τομέας. Θα πρέπει να εμφανιστούμε με τη σωστή νοοτροπία για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».