Η Πολωνία ετοιμάζεται να απολύσει τον Σάντος μετά την ήττα από την Αλβανία

Φερνάντο Σάντος

Η Πολωνία ετοιμάζεται να απολύσει τον Σάντος μετά την ήττα από την Αλβανία

Κώστας Τόπας 14:46 - 11.09.2023

Η Ομοσπονδία της Πολωνίας δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη από το έργο του Φερνάντο Σάντος στην εθνική ομάδα, γι' αυτό κι ετοιμάζεται να τον απολύσει από την τεχνική ηγεσία.

Η Αλβανία συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην προκριματική φάση επικρατώντας της Πολωνίας, του μεγάλου φαβορί του ομίλου, με 2-0 χάρη στα γκολ των Ασάνι και Ντάκου. Από την άλλη, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και και μετά το τέλος του αγώνα, ο Φερνάντο Σάντος ήταν έξαλλος κυρίως με τις διαιτητικές αποφάσεις, καθώς ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο στόπερ της Άρσεναλ, Κίβιορ. 

Με το τελευταίο σφύριγμα ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελλάδας, αποχώρησε εκνευρισμένος προς τα αποδυτήρια, ενώ και στη συνέντευξη Τύπου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του. Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν σκέφτεται να υποβάλλει την παραίτησή του, ο 68χρονος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την πάγκο της εθνικής Πολωνίας

«Όχι σήμερα, όχι αύριο», ήταν η χαρακτηριστική απάντησή του. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Πολωνία, η ομοσπονδίας αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ωρών το «διαζύγιο» με τον Φερνάντο Σάντος, καθώς δεν έχει μείνει ικανοποιημένη με το έργο του έως τώρα. 

Ο πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας μάλιστα σε δηλώσεις του περιμένει εξηγήσεις από τον πρώην ομοσπονδιακό της εθνικής μας ομάδας για την ήττα από την Αλβανία. «Περιμένω εξαντλητική ανάλυση. Θα βρεθούμε αύριο. Περιμένω εξαντλητική ανάλυση από τον προπονητή. Μετά θα μιλήσουμε για το τι έγινε στα Τίρανα και ποια είναι τα επόμενα βήματα», ήταν τα λόγια του.

Την τεχνική ηγεσία της Πολωνίας ο Φερνάντο Σάντος την ανέλαβε στις 24 Ιανουαρίου κι έκτοτε έχει οδηγήσει την ομάδα σε τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες.