Ο Σάντσο βρήκε ξανά το χαμόγελό του και ήδη έκανε απόσβεση της μεταγραφής του (vid)

Τζέιντον Σάντσο

i

UEFA

Ο Σάντσο βρήκε ξανά το χαμόγελό του και ήδη έκανε απόσβεση της μεταγραφής του (vid)

Κώστας Τόπας 11:16 - 14.03.2024

Ο Τζέιντον Σάντσο στη Ντόρμουντ έχει βρει ξανά το χαμόγελο του και ήδη έχει κάνει απόσβεση το ποσό που δαπάνησαν οι Βεστφαλοί για να τον δανεισμό του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Τζέιντον Σάντσο πρωταγωνίστησε καθώς η Ντόρτμουντ επικράτησε της Αϊντχόφεν με 2-0 (3-0 συνολικό σκορ) στον δεύτερο αγώνα των προημιτελικών την Τετάρτη (13/02) στο «Βεστφάλεν». Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 3' της αναμέτρησης και ο Ρόις στο 90+5' διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων για το τελικό 2-0.

Το γκολ του Σάντσο και η νίκη της Ντόρτμουντ επί της Αϊντχόφεν θα μπορούσαν να δουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την ομάδα από την οποία είναι δανεικός ο 23χρονος μεσοεπιθετικός, να χάσει την πρόκριση στο Champions League. Επιπλέον, Σάντσο ουσιαστικά «ξεπλήρωσε» το ποσό δανεισμού του για τη σεζόν μετά τη νίκη της Ντόρτμουτν επί της Αϊντχόφεν.

Η γερμανική ομάδα ξόδεψε 3,4 εκατομμύρια λίρες για να αποκτήσει τις υπηρεσίες του το περασμένο καλοκαίρι και σύμφωνα με το Football Transfers, η Ντόρτμουντ κέρδισε εννέα εκατομμύρια λίρες για την εξασφάλιση της θέσης της στους οκτώ τελευταίους του Champions League, περισσότερο από το διπλάσιο του δανείου του.

Ο Σάντσο, ο οποίος επέστρεψε στην Ντόρτμουντ τον Ιανουάριο, θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερους πόντους για τη Γερμανία αυτή τη σεζόν σε βάρος της Αγγλίας, η οποία θα μπορούσε να δει τη μητρική του ομάδα να χάσει μια θέση στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

«Μπαίνοντας στο παιχνίδι, ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο, αλλά είχαμε πάντα το πλεονέκτημα γιατί ήμασταν μπροστά στους οπαδούς των γηπεδούχων μας. Από το πρώτο σφύριγμα μέχρι το τελευταίο, μείναμε στο αγωνιστικό μας πλάνο και είμαι χαρούμενος που πήραμε τη νίκη», ανέφερε μετά την πρόκριση ο Σάντσο και πρόσθεσε λέγοντας: «Είμαι απλά ευγνώμων που πέτυχα το γκολ για την ομάδα. Πάντα είχα μια ξεχωριστή θέση για την Μπορούσια Ντόρτμουντ, εδώ έκανα το όνομά μου και έτσι πρέπει να να είμαι ευγνώμων σε αυτούς αλλά και στους συμπαίκτες μου που πίστεψαν σε μένα».

Οι οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Champions League – Πότε είναι η κλήρωση μέχρι και τον τελικό
CHAMPIONS LEAGUE

00:44 - 14.03.2024

Οι οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Champions League – Πότε είναι η κλήρωση μέχρι και τον τελικό

Η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Ντόρτμουντ έκλεισαν εισιτήρια για τα προημιτελικά του Champions League. Η κλήρωση για την προημιτελική φάση, τα ημιτελικά και τον τελικό θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου.

Ο Σάντσο έχει παίξει 10 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις για την Ντόρτμουντ από την μεταγραφή του ως δανεικός, σημειώνοντας δύο γκολ.