Η Σαουθάμπτον ζήτησε εξηγήσεις για την ρατσιστική επίθεση στον Γουόκερ Πίτερς - Ξεκινάει έρευνα η αστυνομία και η FA

Κάιλ Γουόκερ Πίτερς - Αλεχάντρο Γκαρνάτσο

i

© photo by Matthew Peters / Getty Images / Ideal Images

Η Σαουθάμπτον ζήτησε εξηγήσεις για την ρατσιστική επίθεση στον Γουόκερ Πίτερς - Ξεκινάει έρευνα η αστυνομία και η FA

Δημήτρης Χούπης 12:51 - 14.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:31 - 14.03.2023

Ο αμυντικός της Σαουθάμπτον, Κάιλ Γουόκερ Πίτερς, δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι «άγιοι» ζητούν εξηγήσεις.

Η Σαουθάμπτον απέσπασε την ισοπαλία (0-0) από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το μεσημέρι της Κυριακής (11/3) στο Old Trafford και παραμένει ζωντανή στο κυνήγι για την παραμονή στην Premier League.

Συγκεκριμένα οι «άγιοι» είναι ναι μεν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς, αλλά βρίσκεται μόλις δύο πόντους μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Για την ιστορία η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ έπαιζε με δέκα παίκτες από το 34' λόγω της αποβολής του Κασεμίρο, ο οποίος δέχτηκε την δεύτερη συνεχόμενη απευθείας κόκκινη και έφαγε τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών. Μάλιστα οι «κόκκινοι διάβολοι» θέλησαν να κάνουν ένσταση για την τιμωρία αυτή, αλλά το θεώρησαν ανούσιο, καθώς πίστευαν ότι δεν θα δικαιωθούν.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα λοιπόν ο αμυντικός της Σαουθάμπτον, Κάιλ Γουόκερ Πίτερς έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Αλεχάντρο Γκαρνάτσο. Για τον λόγο αυτό μερικοί οπαδοί της Γιουνάιτεντ του επιτέθηκαν με ρατσιστικά συνθήματα. 

Μετά το ματς λοιπόν η ομάδα από τον νότο του Νησιού έβγαλε ανακοίνωση, κατά την οποία ζήτησαν εξηγήσεις για την συμπεριφορά αυτή. 

«Τον Φεβρουάριο του 2021 ο σύλλογος έκανε μια ανακοίνωση για έναν νεαρό παίκτης μας που είχε δεχτεί ρατσιστικά σχόλια σε έναν αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά από περισσότερο από δύο χρόνια, βρίσκουμε τους εαυτούς μας σε ακριβώς ίδια θέση. Να συζητάμε και να απογοητευόμαστε για τη συμπεριφορά, αυτών που κατηγορούν τους παίκτες βασιζόμενοι στο χρώμα του δέρματός τους.

Αυτό που είναι εξοργιστικό είναι η απουσία δράσης σε αυτά τα δύο χρόνια από τα social media, που επιτρέπουν τέτοιο μίσος να γεννηθεί και να φουντώσει. Όπως είπαμε και πριν η Σαουθάμπτον πολεμά κάθε μέρα να επαναφέρουμε τους ανθρώπους στο άθλημά μας, στην κοινωνία μας προκειμένου να προστατεύσουμε τους παίκτες μας, το προσωπικό μας, τους οπαδούς της Σαουθάμπτον και τους οπαδούς του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο, που αναγνωρίζει και πανηγυρίζει την διαφορετικότητα που κάνει το άθλημα ξεχωριστό.

Έχουμε δώσει το μήνυμα στην αστυνομία του Χαμσάιρ να κρατήσει κανονικά τη διαδικασία, όταν ξεμπερδέψει με αυτές τις υποθέσεις. Έχουμε αναφέρει επίσης αυτή την ανάρτηση σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ελπίζουμε ότι επιτέλους θα δώσουν σημασία σε αυτό που ακολουθεί να είναι μεγάλο πρόβλημα και να μην βρούμε τους εαυτούς μας να επαναλαμβάνουμε αυτές τις λέξεις σε δύο χρόνια από τώρα», ήταν η ανακοίνωση των «αγίων».

Από την άλλη η FA έκανε ανακοίνωση για αυτό το περιστατικό. «Καταδικάζουμε έντονα τις ρατσιστικές κατηγορίες, που συνεχίζουν να γίνονται προς τους παίκτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μας. Προτρέπουμε τα social media και τις Αρχές να αναλάβουν δράση και να μην σταματήσουν να αντιμετωπίζουν το θέμα, μέχρι αυτό να αλλάξει».