Εριξε τη «βόμβα» ο Σάουθγκεϊτ: «Εάν δεν κατακτήσουμε το Euro 2024, τότε θα αποχωρήσω»

Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ

i

PrtScr

Εριξε τη «βόμβα» ο Σάουθγκεϊτ: «Εάν δεν κατακτήσουμε το Euro 2024, τότε θα αποχωρήσω»

Κώστας Τόπας 13:00 - 11.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 11.06.2024

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πρότεινε ότι θα μπορούσε να παραιτηθεί από προπονητής της Αγγλίας εάν τα «Τρία Λιοντάρια» δεν κερδίσουν το Euro 2024 αυτό το καλοκαίρι. 

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ σε δηλώσεις του ανέφερε πως σε περίπτωση που η Αγγλία δεν καταφέρει στο Euro 2024 να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, τότε είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία των «Τριών Λιονταριών».

Το συμβόλαιο του 53χρονου προπονητή λήγει τον Δεκέμβριο, αλλά η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) επιθυμεί να παραμείνει ο Σάουθγκεϊτ ως τεχνικός της Αγγλίας και να οδηγήσει την ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Το δίλημμα του Σάουθγκεϊτ να χωρέσει μια επίθεση 186 τερμάτων στην Αγγλία!
EURO 2024

08:49 - 11.06.2024

Το δίλημμα του Σάουθγκεϊτ να χωρέσει μια επίθεση 186 τερμάτων στην Αγγλία!

Οι Κέιν, Μπέλινγκχαμ, Φόντεν, Σάκα, Πάλμερ, Γουότκινς και Μπόουεν πρωταγωνίστησαν αυτή τη σεζόν με τις ομάδες του και ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα πρέπει να ολοκληρώσει το επιθετικό παζλ των «Τριών Λιονταριών» στο Euro.

«Αν δεν κερδίσουμε, μάλλον δεν θα είμαι πια εδώ», είπε ο Σάουθγκεϊτ στο γερμανικό BILD  μετά την άφιξη της ομάδας του στη Γερμανία τη Δευτέρα (10/06). «Οπότε ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία. Νομίζω ότι περίπου οι μισοί προπονητές φεύγουν μετά από ένα τουρνουά – αυτή είναι η φύση του διεθνούς ποδοσφαίρου. 

«Είμαι εδώ σχεδόν οκτώ χρόνια τώρα και έχουμε πλησιάσει. Δεν μπορείς να βάζεις συνεχώς τον εαυτό σου μπροστά στο κοινό και να λες "λίγο ακόμα παρακαλώ", καθώς κάποια στιγμή οι άνθρωποι χάνουν την πίστη τους. 

Αν θέλουμε να είμαστε μια μεγάλη ομάδα και θέλω να είμαι κορυφαίος προπονητής, πρέπει να αποδώσεις σε μεγάλες στιγμές»

Η Αγγλία θα ξεκινήσει το ταξίδι της για το Euro 2024 εναντίον της Σερβίας την Κυριακή (16/06, 22:00) και υποστηρίζεται ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Σάουθγκεϊτ είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο για να παραμείνει ως προπονητής της Αγγλίας μετά το Euro 2021. Η FA έδωσε επίσης στον προπονητή επιπλέον έξι μήνες μετά το Euro για να αποφασίσει για το μέλλον του, ώστε να αποφευχθεί η απόσπαση της προσοχής στην προετοιμασία της ομάδας του στο τουρνουά αυτό το καλοκαίρι. Διορίστηκε στη θέση της τεχνικής ηγεσίας τον Νοέμβριο του 2016 και τώρα διανύει τον όγδοο χρόνο ως προπονητής της Αγγλίας