Έκανε το καθήκον της και... περιμένει η Σαχτάρ

Έκανε το καθήκον της και... περιμένει η Σαχτάρ

Ιάσονας Τσίλης 21:40 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 22:13 - 28.11.2023

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ επικράτησε 1-0 της Αντβέρπ με γκολ του Ματβιένκο και έπιασε προσωρινά τις Μπαρτσελόνα και Πόρτο στην κορυφή του ομίλου. Περιμένει πλέον καρτερικά το αποτέλεσμα στο μεταξύ τους παιχνίδι, έχοντας βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στους «16».

Η Σαχτάρ πήρε μια πολύτιμη νίκη με 1-0 κόντρα στην Αντβέρπ για την 5η αγωνιστική για τον 8ο όμιλο του Champions League και θα παίξει τα... ρέστα της την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Πόρτο.

Η Σαχτάρ ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και εξαργύρωσε την ανωτερότητα της νωρίς, στο 12'.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζούπκοφ, ο Ματβιένκο με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0 για τους Ουκρανούς. Η φάση εξετάστηκε από τον VAR για πιθανό φάουλ στην αρχή της φάσης, ωστόσο το γκολ μέτρησε κανονικά.

Μετά το πρώτο 20λεπτο, η Αντβέρπ πήρε μέτρα στο γήπεδο και πλησίαζε συχνά την περιοχή του Ρίζνικ, χωρίς όμως να απειλήσει σοβαρά.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκολ στο 41'. Έπειτα από φάση διαρκείας, ο Σουντάκοφ αστόχησε σε κενή εστία από το ύψος τη μικρής περιοχής, με την κεφαλιά του να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 55', μετά από λάθος της άμυνας της Αντβέρπ, ο Αζαρόβι έκλεψε τη μπάλα και με εξαπέλυσε ένα μονοκόμματο σουτ, με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

Οκτώ λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Στεπανένκο να δοκιμάσει το πόδι του έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να έχει την ίδια πορεία με το σουτ του Αζαρόβι και με τον Μπούτεζ να την ακουμπάει με τα ακροδάχτυλα, κατέληξε στο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι κράτησαν με άνεση το προβάδισμα τους μέχρι το τέλος και λίγο έλλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 90', με τον Μπονταρένκο να περνάει τον τερματοφύλακα και να σουτάρει σε κενή εστία, όμως ο Αλντερβάιρελντ έκοψε τη μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή.

Η Σαχτάρ πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη, που διαμορφώνει προσωρινά τριπλή ισοβαθμία στον όμιλο και πλέον με νίκη στο «Ντραγκάο» εξασφαλίζει την πρόκριση της στους «16».

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (6ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ