Ο Νιγηριανός «δισεκατομμυριούχος» που θέλει να αγοράσει τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
i

Ο Μομπουόσι με τον Άντονι Τζόσουα/ © instagram.com/mmobuosi/

Ο Νιγηριανός «δισεκατομμυριούχος» που θέλει να αγοράσει τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Πάνος Μαλακτάρης • 12:46 - 07.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο Ντόζι Μομπουόσι εμφανίζεται ως πιθανός αγοραστής των «blades» σε μια ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενη έως και αστεία κατάσταση

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αγωνίζεται στην Championship της Αγγλίας, τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Έχει κάνει μάλιστα ένα πάρα πολύ καλό πρώτο γύρο, ευρισκόμενη στη 2η θέση της βαθμολογίας κάτω μόνο από την πρωτοπόρο Μπέρνλι

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα από το «νησί», έχει κάνει εδώ και λίγες μέρες την εμφάνισή του ένας βαθύπλουτος ενδιαφερόμενος αγοραστής της ομάδας. Ο λόγος για τον κύριο Ντόζι Μομπουόσι, έναν Νιγηριανό επιχειρηματία, ο οποίος είναι διατεθειμένος να ξοδέψει περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ (90 εκατ. λίρες) για την αγορά των «λεπίδων».  

Και κάπου εδώ αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον το όλο θέμα. Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ του έγκυρου «The Athletic», ο κύριος Μομπουόσι εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρίας Tingo Airlines. Ωστόσο η εν λόγω εταιρία δε φαίνεται να έχει καν υπάρξει ποτέ! Είναι δε εγγεγραμμένη σε μια διεύθυνση στην Αγγλία, με δηλωμένο κεφάλαιο 1 δις (!) λίρες, με μοναδικό μέτοχο τον ιδιοκτήτη της και κανέναν άλλο. 

 Η συγκεκριμένη διεύθυνση έχει επιπλέον πάψει να ισχύει εδώ και καιρό, ενώ αναμένει έλεγχο από το αντίστοιχο υπουργείο εργασίας, μιας και δεν έχει καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα. Η δε σελίδα που είχε στο instagram δεν υφίσταται πλέον, με το ρεπορτάζ να κάνει λόγο για αναρτημένες σε αυτή φωτογραφίες ενός Airbus A321 με «φωτοσοπαρισμένο» το logo της εταιρίας επάνω του! Μιλάμε για τρομερά πράγματα όπως καταλαβαίνετε. 

Οι δηλώσεις του Τζάστιν Ουίλιαμς, διευθύνοντα συμβούλου της InsightX, μιας εταιρίας risk management που έχει συνεργαστεί με ακόμη 10 κλαμπ της Premier League, είναι χαρακτηριστικές: «Τα ζητήματα που εγείρονται σχετικά με την ανάμειξη του Κυρίου Μομπουόσι στην αγορά της Σέφιλντ, δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να διεξάγουν αναλυτική έρευνα οι ομάδες γύρω από κάθε πιθανό αγοραστή, επενδυτή και χορηγό, πριν από κάθε πιθανή συνεργασία»

Αυτό που μένει να δούμε, είναι κατά πόσο η -πάντα αυστηρή- Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα επιτρέψει να προχωρήσει το εν λόγω deal, ή αν τελικά η όλη υπόθεση εξελιχθεί σε ένα ωραιότατο φιάσκο, σενάριο αρκετά πιθανό με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.