Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: Ένας θρύλος 82 ετών

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: Ένας θρύλος 82 ετών

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κλείνει τα 82 του χρόνια ζωής.

Μία ημέρα σαν σήμερα πριν από εβδομήντα εννέα χρόνια γεννήθηκε στην Γλασκόβη, ο Σερ Αλεξάντερ Τσάπμαν Φέργκιουσον, ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Premier League. Το όνομα του οποίου είναι συνυφασμένο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς έμεινε στον πάγκο της για 27 χρόνια. 

Ο Σκωτσέζος κάθισε στο πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» στις 6 Νοεμβρίου 1986 και παρέμεινε μέχρι στις 19 Μαΐου του 2013 μετρώντας 895 νίκες, 338 ισοπαλίες και μόλις 267 ήττες, κατακτώντας συνολικά 38 τρόπαια: 13 τίτλους Premier League, 5 Κύπελλα, 4 League Cup, 10 Community Shield, 2 Champions League, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 ευρωπαϊκό Super Cup, 1 διηπειρωτικό και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων.

Έγινε Σερ το 1999 για τις υπηρεσίες του στο ποδόσφαιρο. Είναι ο μακροβιότερος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας ξεπεράσει το ρεκόρ του Σερ Ματ Μπάσμπι στις 19 Δεκεμβρίου 2010. Αποχώρησε από τον πάγκο της στο τέλος της σεζόν 2012-13, έχοντας κερδίσει την Premier League στην τελευταία του σεζόν. 

Ακόμα και σήμερα ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στην αγαπημένη του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δίνοντας τις συμβουλές του και παίζοντας ρόλο στις αποφάσεις που λαμβάνονται.

«Ευτυχισμένα γενέθλια Σερ Άλεξ». ήταν το μήνυμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα social media για τα 82α γενέθλια του Σκωτσέζου. 

Επίσης ο Σερ Άλεξ μεταξύ άλλων ανέδειξε ποδοσφαιριστές όπως ο Ράιαν Γκιγκς, ο Πολ Σκόουλς, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Γκάρι Νέβιλ, ο Πίτερ Σμάιχελ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Νεμάνια Βίντιτς, ο Μάικλ Κάρικ και ο Γουέιν Ρούνεϊ.