Απίστευτο: Μέχρι και στη Γκάνα αποφάσισαν να κάνουν κηδεία για τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον (vids)

Απίστευτο: Μέχρι και στη Γκάνα αποφάσισαν να κάνουν κηδεία για τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον (vids)

Κώστας Τόπας 09:33 - 15.11.2023

Μέχρι και στη Γκάνα αποφάσισαν να αποχαιρετήσουν τον θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον.

Ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών τον περασμένο Οκτώβρη, «βυθίζοντας» το αγγλικό ποδόσφαιρο και την οικογένεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε πένθος. Ο κόσμος των «κόκκινων διαβόλων», πρώην και νυν μέλη της ομάδας έδωσαν το παρόν αρχικά στο «Ολντ Τράφορντ» κι έπειτα στην κηδεία για να πει το τελευταίο «αντίο» στον θρύλο της ομάδας τους.

Η κηδεία του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον τελέστηκε στην Αγγλία και μάλιστα την ίδια μέρα και στη Γκάνα! Η εκδήλωση έλαβε χώρα τη Δευτέρα (13/11) στο Τεσάνο, ένα προάστιο, και είδε τους θαυμαστές να προσέρχονται για να τελέσουν την τελετή κηδείας για τον Τσάρλτον σε έναν υπαίθριο χώρο στολισμένο με φωτογραφίες του νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966.

Οι Γκανέζοι ντύθηκαν στην κηδεία με πινελιές κόκκινου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ακούστηκαν τραγούδια, μουσικές και ομιλίες από τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Η κηδεία - πάνω από 6437 χιλιόμετρα μακριά από την πομπή του Τσάρλτον μέσω του Μάντσεστερ την οποία παρακολουθούσαν χιλιάδες θαυμαστές - πρωτοστάτησε μια ομάδα γνωστή ως Ένωση Υποστηρικτών της Γκάνας, με τον επικεφαλής της, τον Αβραάμ Μπόακιε, ιδιαίτερα πρόθυμο να αποτίσει φόρο τιμής στον 86χρονο που έφυγε από τη ζωή στις 21 Οκτωβρίου.

Ο Μποάκι είναι επίσης γνωστός ως «One Man Supporter» και μοιράστηκε ότι το ψευδώνυμό του, του είχε δοθεί από τον θρύλο των «τριών λιονταριών». Το 1995, ο Μποάκι ήταν ο μόνος οπαδός που ταξίδεψε για να παρακολουθήσει την ομάδα νέων της Γκάνας στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA U17 στο Εκουαδόρ.

«Ήμουν ο μόνος οπαδός της Γκάνας κατά τη διάρκεια του αγώνα της Γκάνας με τη Βραζιλία που είχε περίπου πέντε χιλιάδες οπαδούς τους παρόντες», είπε ο Μποάκι στο UTV. «Αλλά μπορέσαμε να κερδίσουμε τον αγώνα και να διεκδικήσουμε τον τίτλο που έφερε στην Γκάνα».

«Όταν επέστρεψα στην Γκάνα, τα Μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει για το "One Man Supporter in Town" και έκτοτε έχω κρατήσει (το όνομα). Βασίστηκε σε αυτό, ότι έχτισα την Ένωση Εθνικών Υποστηρικτών», τόνισε χαρακτηριστικά.