Αποκαλύφθηκαν τα αίτια θανάτου του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον

Σερ Μπόμπι Τσάρλτον

i

ManUnt

Αποκαλύφθηκαν τα αίτια θανάτου του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον

Κώστας Τόπας 15:30 - 01.11.2023

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο Νησί, ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον υπέστη πολλαπλά κατάγματα πλευρών, έπειτα από πτώση του σε γηροκομείο, με αποτέλεσμα λίγες ημέρες αργότερα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την οποία σημείωσε 249 γκολ σε 758 παιχνίδια, ο παλαίμαχος Άγγλος επιθετικός, πέθανε στα 86 χρόνια του, τρία έτη μετά τον αδερφό του Τζάκι Τσάρλτον, έναν άλλο μεγάλο παίκτη της Εθνικής ομάδας. Νικητής του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1968, 10 χρόνια μετά την επιβίωσή του από το δυστύχημα του Μονάχου που στοίχισε τη ζωή σε 21 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων 7 παικτών των «κόκκινων διαβόλων», ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον υπήρξε ποδοσφαιρικό σύμβολο της εποχής του.

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Αγγλίας, έπασχε επίσης από Αλτσχάιμερ και άνοια και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν σημερινά (01/11) δημοσιεύματα στο Νησί, ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966 έχασε την ισορροπία του στην προσπάθειά του να σηκωθεί από μια καρέκλα και χτύπησε σε ένα περβάζι παραθύρου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Τσάρλτον να υποστεί πολλαπλά κατάγματα πλευρών λόγω του ατυχήματος, όπως αποκαλύφθηκε από ακτινογραφία και αξονική τομογραφία.

Βέβαια, ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον δεν έδειχνε σημάδια τραυματισμού ωστόσο, το προσωπικό του γηροκομείυ, παρατήρησε πρήξιμο στην πλάτη του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο του Μάκλσφιλντ, όπου πέθανε πέντε ημέρες μετά την πτώση.