Αποκλείει από τη Serie A τις ομάδες που θα μπουν στη European Super League η ιταλική ομοσπονδία
i

©Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images

Αποκλείει από τη Serie A τις ομάδες που θα μπουν στη European Super League η ιταλική ομοσπονδία

Δημήτρης Χούπης 11:54 - 29.12.2023

Υπέρ της UEFA είναι η ιταλική ομοσπονδία η οποία έχει σκοπό να τιμωρήσει τις ομάδες που ενδέχεται να συμμετάσχουν στη European Super League αποκλείοντάς τες από τη Serie A.

Η European Super League έκανε και πάλι την εμφάνισή της στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Οι περισσότερες ομάδες έχουν «ρίξει άκυρο» στη διοργάνωση, ωστόσο υπάρχουν και σύλλογοι που έχουν πει κρυφά «ναι». 

Τα πρωταθλήματα και οι ομοσπονδίες από τη μεριά τους έχουν βάλει στόχο να μην επιτρέψουν στις ομάδες να συμμετάσχουν στην ESL. Η ιταλική ομοσπονδία λοιπόν έχει πάρει δραστικά μέτρα κατά της διοργάνωσης, αφού δεν θέλει κανένας σύλλογος να μπει στη διοργάνωση. 

Για να το καταφέρει αυτό, απείλησε με αποκλεισμό από τη Serie A όσο για φέτος όσο και από τη νέα σεζόν, σε όποια ομάδα πει «ναι» στην ESL. Κάπως έτσι η ιταλική ομοσπονδία δείχνει τη στήριξή της στην UEFA και τη FIFA. Ωστόσο η Νάπολι έχει κάνει γνωστό πως είναι υπέρ της European Super League, ενώ άγνωστο παραμένει το τι θα κάνει η Γιουβέντους

«Ζαλίζει» το μπάτζετ της European Super League για τις πρώτες τρεις σεζόν

Την ώρα που οι περισσότερες ομάδες έχουν απορρίψει την ιδέα της ESL, ισπανικά Μέσα έχον βγάλει στη φόρα τα ποσά που θα «παίζουν» στη διοργάνωση. Συγκεκριμένα λέγεται πως το μπάτζετ για τις πρώτες τρεις σεζόν θα είναι 15 δισεκατομμύρια ευρώ

Τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ που θα έχει μπάτζετ ετησίως είναι διπλάσιο από το αντίστοιχο της UEFA μέχρι στιγμής. Τα 4,6 εξ αυτών θα μοιραστούν στις ομάδες που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση, ενώ τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν στους συλλόγους που έμειναν εκτός ως πληρωμές αλληλεγγύης.