Η Μίλαν με Πούλισικ και τερματοφύλακα τον Ζιρού πέρασε στην κορυφή - Αποβλήθηκαν και οι δύο γκολκίπερ! (vid)

Η Μίλαν με Πούλισικ και τερματοφύλακα τον Ζιρού πέρασε στην κορυφή - Αποβλήθηκαν και οι δύο γκολκίπερ! (vid)

Δημήτρης Χούπης 23:51 - 07.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:22 - 08.10.2023

Με γκολ του Πούλισικ στο 87' η Μίλαν νίκησε 1-0 εκτός έδρας τη Μπολόνια και βρίσκεται στην κορυφή.

Η Μίλαν είχε την ευκαιρία να προσπεράσει την αιώνια αντίπαλό της Ίντερ και την άρπαξε από τα μαλλιά.

Οι «ροσονέρι» φιλοξενήθηκαν για την όγδοη αγωνιστική από την Τζένοα, η οποία αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι, όμως, με γκολ του Πούλισικ στο 87' επικράτησε 1-0, προσπέρασε την Ίντερ και πλέον βρίσκεται μόνη της στην κορυφή.

Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ φέτος στο πρωτάθλημα για τον Αμερικανό επιθετικό. Ο ίδιος δέχθηκε τη μπάλα σε γύρισμα από τα δεξιά, κοντρόλαρε στο ύψος του πέναλτι και με αριστερό σουτ εκτέλεσε για το 0-1, δίνοντας στην ομάδα του τη νίκη. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν, πάντως, έντονα για το γκολ, υποστηρίζοντας ότι η μπάλα βρήκε στο δεξί ξέρι του Πούλισικ μετά το κοντρόλ. Η φάση ελέγχθηκε γι' αρκετά λεπτά και το γκολ μέτρησε.

Το θρίλερ, ωστόσο, δεν είχε τελειώσει. Στο 98' ο γκολκίπερ Μενιάν αποβλήθηκε για εγκληματικό μαρκάρισμα εκτός περιοχής στον Εκουμπάν. Ο διαιτητής είδε τη φάση στο VAR, τον απέβαλε και πήρε τα γάντια του Μενιάν ο Ζιρού! Ο διεθνής Γάλλος φορ έκατσε στο τέρμα για το φάουλ, η μπάλα από την εκτέλεση του Γκούντμουντσον στο 101' βρήκε στο τείχος και στο οριζόντιο δοκάρι!

Στην εξέλιξη η Μίλαν έβγαλε άμυνα και στην αντεπίθεσή της αποβλήθηκε για επικίνδυνο τάκλιν ο γκολκίπερ της Τζένοα, ο Γιόσεπ Μαρτίνες και στη θέση του μπήκε ο Λεάλι. Στο 104' η Τζένοα επιτέθηκε και ο Ζιρού έκανε εκπληκτική επέμβαση σε επέλαση αντιπάλου και κράτησε τη νίκη για την ομάδα του!