Ο Λαουτάρο σπάει τα ρεκόρ, «θυμίζει Ματσόλα» και φέρνει το Σκουντέτο στην Ίντερ

Λαουτάρο Μαρτίνες

i

© prtscr

Ο Λαουτάρο σπάει τα ρεκόρ, «θυμίζει Ματσόλα» και φέρνει το Σκουντέτο στην Ίντερ

Ορέστης Καδδάς 13:23 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:50 - 02.10.2023

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στο ξεκίνημα της σεζόν και οδηγεί την Ίντερ προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τελευταία παράσταση του Αργεντίνου τα τέσσερα γκολ κόντρα στην Σαλερνιτάνα που αποτελούν ρεκόρ και οδήγησαν στις συγκρίσεις με τον Ματσόλα.

Η χρονιά έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τον Λαουτάρο Μαρτίνες και συνάμα για την Ίντερ. Ο Αργεντίνος πρωταθλητής κόσμου στο πρόσφατο παιχνίδι με την Σαλερνιτάνα πέτυχε 4 γκολ, μπαίνοντας αλλαγή στο 55' και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, που την έφερε και πάλι στην κορυφή της Serie A. Μαζί της είναι και η Μίλαν με 18 βαθμούς, της οποία όμως υπερτερεί μετά το εμφατικό 5-1 πριν λίγες εβδομάδες. Μόνη παραφωνία η ήττα από τον κακό δαίμονα Σασαουόλο, η οποία όμως όμως δεν φαίνεται να χάλασε την ψυχολογία στο στρατόπεδο της ομάδας του Σιμόνε Ιντζάγκι.

Μάλιστα στο συγκεκριμένο παιχνίδι έγινε και ο μοναδικός παίκτης που μπαίνει αλλαγή και σκοράρει τέσσερα γκολ στη Serie A, τουλάχιστον από τότε που η Opta κρατάει αρχείο.

Μαζί με αυτά τα τέσσερα ο Λαουτάρο έχει φτάσει τα 10 γκολ στη σεζόν. Εννιά στο πρωτάθλημα και ένα στο Champions League, με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Τα εννιά του γκολ στην ιταλική λίγκα, τον φέρνουν δεύτερο στη λίστα με τους παίκτες με τα περισσότερα γκολ στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Πάνω από παίκτες όπως ο Έρλινγκ Χααλαντ, ο εξαιρετικός Τζουντ Μπελιγχαμ, αλλά και ο Κιλιάν Εμπαπέ. Ο μόνος που τον ξεπερνάει είναι ένας μάλλον απροσδόκητος ποδοσφαιριστής. Ο Σερού Γκιρασί της Στουτγκάρδης που έχει 10 γκολ.

Οι φοβερές εμφανίσεις του μάλιστα για μια ακόμα χρονιά έχουν οδηγήσει σε συγκρίσεις με τον παίκτη-σημαία των «Νερατζούρι», Σάντρο Ματσόλα. Την κουβέντα αυτή μάλιστα δεν την έχει ανοίξει ο οποιοδήποτε, αλλά ο Ρομπέρτο Μπονισένια, άλλοτε θρύλος της ομάδας του Μιλάνο.

«Πάρτι» κορυφής της Ίντερ με... killer Λαουτάρο Μαρτίνες
SERIE A

23:37 - 30.09.2023

«Πάρτι» κορυφής της Ίντερ με... killer Λαουτάρο Μαρτίνες

H Ίντερ επικράτησε με το «εκκωφαντικό» 4-0 της Σαλερνιτάνα, εκτός έδρας, και με αυτόν τον τρόπο επέστρεψε στην κορυφή της Serie A. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Λαουτάρο Μαρτίνες, ο οποίος και πέτυχε όλα τα γκολ της ομάδας του.

Οι δηλώσεις του Μπονισένια:

«Ο Λαουτάρο είναι εξαιρετικός παίκτης, πονηρός, έξυπνος. Όταν ένας αμυντικός κάνει ένα λάθος το εκμεταλλεύεται αμέσως, ξεφεύγει εύκολα και είναι πολύ καλός όσον αφορά στην τεχνική του.

Μοιάζει λίγο με τον Ματσόλα, έχουν αμφότεροι την ικανότητα να περνούν και οι δύο τους αντιπάλους τους αλλά και να επιτρέπουν στους συμπαίκτες τους να βρίσκονται σε θέση για γκολ».