Με έως και 4 χρόνια «καμπάνα» κινδυνεύει ο Πογκμπά!

Πολ Πογκμπά

i

©Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images

Με έως και 4 χρόνια «καμπάνα» κινδυνεύει ο Πογκμπά!

Sportal newsroom 12:02 - 07.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:47 - 07.10.2023

Θετικός και στο δεύτερο δείγμα ντόπινγκ βρέθηκε ο μέσος της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με πολύ βαριά τιμωρία, που ίσως «βάλει τέλος» στην καριέρα του.

Ο Πολ Πογκμπά, βρέθηκε θετικός σε τεστοστερόνη και στην αντιανάλυση που έγινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη κρίση της Γιουβέντους η απόφαση για το αν θα τον αποδεσμεύσει ή όχι από τον σύλλογο. Ο Γάλλος κινδυνεύει με βαριά τιμωρία, που θα αγγίζει μέχρι και τα 4 χρόνια μακριά από το ποδόσφαιρο, κάτι που αν συμβεί θα βάλει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τέλος στην καριέρα του.

Ο Πογκμπά είχε βγει θετικός στην τεστοστερόνη μετά από ένα εκτός έδρας παιχνίδι της Serie A με την Ουντινέζε στις 20 Αυγούστου, στο οποίο μάλιστα δεν είχε καν αγωνιστεί. Τα αποτελέσματα του τεστ ντόπινγκ, αποκαλύφθηκαν πριν από περίπου τρεις εβδομάδες και έκτοτε, ο Γάλλος δεν έχει ακολουθήσει ξανά προπονήσεις με την ομάδα της Γιουβέντους.

Mε την ιταλική ομάδα, δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2025, το οποίο του αποφέρει περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Μια τυχόν λύση συμβολαίου θα αποδειχτεί σωτήρια για την Γιουβέντους, αφού πρόκειται να της εξοικονομήσει ένα τεράστιο ποσό, άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Και όλα αυτά, ενώ μετά το πρώτο δείγμα και το αποτέλεσμα του, είχε δηλώσει πως «πρέπει να έχει γίνει λάθος». Ο ίδιος ζήτησε επανάληψη του τεστ, με τους δικηγόρους του να τονίζουν, πως ο παίκτης δεν γνώριζε πως ήταν απαγορευμένη η ουσία και επρόκειτο μόνο για ένα συμπλήρωμα διατροφής.