Ο Πογκμπά βρέθηκε θετικός και στο δεύτερο δείγμα ντόπινγκ, κινδυνεύει με πολυετή αποκλεισμό

Πολ Πογκμπά

i

©Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images/Ideal Images

Ο Πογκμπά βρέθηκε θετικός και στο δεύτερο δείγμα ντόπινγκ, κινδυνεύει με πολυετή αποκλεισμό

Κώστας Τόπας 15:20 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:26 - 06.10.2023

Ο Πολ Πογκμπά, βρέθηκε θετικός σε τεστοστερόνη και στην αντιανάλυση που έγινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και πλέον είναι στο χέρι της Γιουβέντους για αν τον αποδεσμεύσει ή όχι από τον σύλλογο.

Πολλαπλές πηγές στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένου του Sky Sport Italia, επιβεβαιώνουν ότι ο Πολ Πογκμπά βρέθηκε θετικός σε τεστοστερόνη και στην αντιανάλυση που έγινε σε δεύτερο δείγμα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Δεν ήξερα για την επιβεβαίωση, λυπάμαι», είπε ο προπονητής της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι σε συνέντευξη Τύπου. «Περιμένουμε τι θα ακολουθήσει, είναι άχρηστο να σχολιάσουμε τώρα. Ανθρώπινα, λυπάμαι», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός των «μπιανκονέρι».

Ο Πογκμπά είχε βγει θετικός στην τεστοστερόνη μετά από ένα εκτός έδρας παιχνίδι της Serie A με την Ουντινέζε στις 20 Αυγούστου, το οποίο είχε περάσει εξ ολοκλήρου στον πάγκο. Τα αποτελέσματα του τεστ ντόπινγκ του αποκαλύφθηκαν πριν από τρεις εβδομάδες. Εκτοτε, ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Γαλλία το 2018 αποβλήθηκε και δεν ακολουθούσε προπονήσεις με την ομάδα.

Η «Gazzetta dello Sport» ανέφερε τον Σεπτέμβριο ότι ο Πογκμπά έκανε ιατρικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια ενός προ-τουρνουά στις ΗΠΑ χωρίς να ειδοποιήσει το ιατρικό τους προσωπικό. Το συμβόλαιό του με 7 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο λήγει τον Ιούνιο του 2025, αλλά η Γιουβέντους θα μπορούσε να τερματίσει τη συμφωνία αφού βρέθηκε θετικός και στο δεύτερο δείγμα.

Οπως επίσης ο 30χρονος μέσος απειλείται με ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με τον αθλητισμό για 4 χρόνια, με την ποινή να μπορεί να μειωθεί στα 2 λόγω μετάνοιας. Επιπλέον, η λύση του συμβολαίου του θα επέτρεπε επομένως στον σύλλογο του Τορίνο να γλιτώσει κοντά στα 30 εκατομμύρια ευρώ.