Ο Πάουλο Σόουζα έκοψε το Champions League από τον Ζοσέ Μουρίνιο!

Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Πάουλο Σόουζα έκοψε το Champions League από τον Ζοσέ Μουρίνιο!

Sportal newsroom 21:37 - 22.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:47 - 22.05.2023

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είδε τη Ρόμα να μένει στο 2-2 με τη Σαλερνιτάνα του Πάουλο Σόουζα κι έμεινε εκτός Champions League.

Η Ρόμα έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για την έξοδο στο Champions League μέσω του πρωταθλήματος.

Για την 36η αγωνιστική της Serie A, υποδέχθηκε τη Σαλερνιτάνα, του Πορτογάλου τεχνικού Πάουλο Σόουζα.

Η Σαλερνιτάνα, η οποία χάλασε πριν λίγο καιρό την εντός έδρας φιέστα της Νάπολι, είναι αδιάφορη, αλλά έκανε τη ζημιά και στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο. Πριν λίγες εβδομάδες πήρε 1-1 στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» κι έτσι οι Ναπολιτάνοι αναγκάστηκαν να σφραγίσουν το πρωτάθλημα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ουντινέζε. Απόψε προηγήθηκαν δύο φορές στο Ολίμπικο, η Ρόμα απάντησε δύο φορές, αλλά το τελικό 2-2 σημαίνει ότι λέει αντίο στο Champions League και ο τρόπος να βρεθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, είναι να κατακτήσει το Europa League κόντρα στη Σεβίλλη. Η Ρόμα, μετά το οριστικό -10 στη Γιουβέντους (έπεσε έβδομη) είναι έκτη, στο -4 από την τέταρτη Μίλαν και απομένουν δύο αγωνιστικές.

Η Σαλερνιτάνα πήρε προβάδισμα στο 12’ με τον Καντρέβα, ο οποίος εκτέλεσε με ωραίο σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι για το 0-1. Στο 45’+2’ ακυρώθηκε γκολ του Ιμπάνιεζ για τη Ρόμα. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και ισοφάρισαν στο 47’. Ο Πελεγκρίνι εκτέλεσε φάουλ, ο Οτσόα απέκρουσε προσωρινά κι ο Ελ Σαράουι πήρε το ριμπάουντ και με σουτ από πλάγια θέση ισοφάρισε σε 1-1. 

Θεέ του ποδοσφαίρου, κάνε τα μαγικά σου: Η προοπτική να δούμε στο «Γ. Καραϊσκάκης» μονομαχία Γκουαρδιόλα vs Μουρίνιο!
CHAMPIONS LEAGUE

11:23 - 19.05.2023

Θεέ του ποδοσφαίρου, κάνε τα μαγικά σου: Η προοπτική να δούμε στο «Γ. Καραϊσκάκης» μονομαχία Γκουαρδιόλα vs Μουρίνιο!

Αν η Μάντσεστερ Σίτι κατακτήσει το Champions League και η Ρόμα το Europa League, τότε ο Πεπ Γκουαρδιόλα και ο Ζοσέ Μουρίνιο θα αναμετρηθούν στο Σούπερ Καπ που θα γίνει στην Ελλάδα.

Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, αντέδρασαν και στο 54’ ο Πιόντεκ βρήκε εντός περιοχής τον Ντιά κι αυτός με τακουνάκι σημείωσε το 1-2, φτάνοντας τα 16 γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 83΄ο Μάτιτς, ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο ημίχρονο, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση στην περιοχή της Σαλερνιτάνα σούταρε με το δεξί εντός περιοχής και ισοφάρισε σε 2-2. 

Η Ρόμα έψαξε το τρίτο γκολ, αλλά στο 91’ ο Κριστάντε, βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση κι απέναντι στον Οτσόα έκανε μία αδύναμη κεφαλιά και ο Μεξικανός γκολκίπερ μπλόκαρε εύκολα. Στο 94’ υπήρξε ένταση και σύρραξη, έπειτα από ένα μαρκάρισμα του Ζαλέφσκι στον Ντιά, με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα ο τεχνικός των φιλοξενούμενων Πάουλο Σόουζα!