Respect σε Μουρίνιο: «Έπαιζα κόντρα σε έναν φίλο και δεν ήθελα να πανηγυρίσω στο πρόσωπό του»

Ζοσέ Μουρίνιο

i

Ζοσέ Μουρίνιο/PrtScr

Respect σε Μουρίνιο: «Έπαιζα κόντρα σε έναν φίλο και δεν ήθελα να πανηγυρίσω στο πρόσωπό του»

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:47 - 19.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:53 - 19.05.2023

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά το τέλος του αγώνα με τη Λεβερκούζεν και την πρόκριση της Ρόμα στον τελικό του Europa League εξήγησε τον λόγο που δεν πανηγύρισε μπροστά στον Τσάμπι Αλόνσο.

Η Ρόμα βρήκε μπροστά της μία μαχόμενη Λεβερκούζεν, όμως αυτό δεν την εμπόδισε από το να πανηγυρίσει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Europa League. Οι παίκτες του Μουρίνιο πόνταραν στην άμυνα τους αλλά και στην... αστοχία των γηπεδούχων και το τελικό 0-0 στην «Μπάι Αρένα» την οδήγησε στο φινάλε της διοργάνωσης, μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα. 

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ήταν πανευτυχής μετά τη σπουδαία επιτυχία της ομάδας του, καθώς την οδήγησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε ευρωπαϊκό τελικό. Ο Πορτογάλος τεχνικός ζούσε έντονα κάθε λεπτό της αναμέτρησης με την Λεβερκούζεν και περίμενε με μεγάλη αγωνία το τελευταίο σφύριγμα. Όταν αυτό ήρθε, ο «Special One» ξέσπασε σε κλάματα, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει την επιτυχία των «τζιαλορόσι».

Αμέσως μετά, κατευθύνθηκε προς τους οπαδούς της Ρόμα στις εξέδρες, σφίγγοντας τη γροθιά του. Στη συνέχεια, ο Μουρίνιο άρπαξε το προστατευτικό δίχτυ στη γωνία του γηπέδου και ξεκίνησε να το ταρακουνάει, δεχόμενος την αποθέωση από τους φιλάθλους της ιταλικής ομάδας.

Θεέ του ποδοσφαίρου, κάνε τα μαγικά σου: Η προοπτική να δούμε στο «Γ. Καραϊσκάκης» μονομαχία Γκουαρδιόλα vs Μουρίνιο!
CHAMPIONS LEAGUE

11:23 - 19.05.2023

Θεέ του ποδοσφαίρου, κάνε τα μαγικά σου: Η προοπτική να δούμε στο «Γ. Καραϊσκάκης» μονομαχία Γκουαρδιόλα vs Μουρίνιο!

Αν η Μάντσεστερ Σίτι κατακτήσει το Champions League και η Ρόμα το Europa League, τότε ο Πεπ Γκουαρδιόλα και ο Ζοσέ Μουρίνιο θα αναμετρηθούν στο Σούπερ Καπ που θα γίνει στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του στο Sky Sports μετά το τέλος του αγώνα ο Ζοσέ Μουρίνιο εξήγησε τον λόγο που δεν πανηγύρισε μπροστά στον Τσάμπι Αλόνσο. «Είναι πολύ δύσκολο για μένα να παίζω κόντρα στους φίλους μου. Κατά τη διάρκεια του ματς το ξεχνάς αλλά στο τέλος δεν ήθελα να πανηγυρίσω μπροστά στο πρόσωπο του Τσάμπι, που κάνει εξαιρετική δουλειά». 

Θυμίζουμε ότι οι δύο σπουδαίες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου συνυπήρξαν στη Ρεάλ Μαδρίτης από το 2010 ως το 2013, κατακτώντας μαζί ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο κι ένα Σούπερ Καπ.