Όλες οι ομάδες της Serie A θα υπογράψουν πως δεν θα ενταχθούν στην European Super League

Όλες οι ομάδες της Serie A θα υπογράψουν πως δεν θα ενταχθούν στην European Super League

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:28 - 28.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:31 - 28.12.2023

Σύμφωνα με το Calcio e Finanza οι σύλλογοι που επιθυμούν να αγωνιστούν στη Serie A την αγωνιστική σεζόν 2024-2025 θα πάρουν άδεια μόνο αν υπογράψουν ότι δεν θα ενταχθούν στη European Super League.

Σε μία πολύ «διαφορετική» κίνηση προκειμένου να απομακρύνει κάθε πιθανότητα «διαρροών» ομάδων της Serie A προς μία πιθανή δημιουργία της European Super League, προχώρησε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας. 

Συγκεκριμένα δημοσίευμα του ιταλικού Calcio e Finanza αναφέρει πως στη διαδικασία αδειοδοτήσεων κάθε συλλόγου για τη συμμετοχή του στη Serie A για την αγωνιστική περίοδο 2024/25, θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η υπογραφή ενός εγγράφου που θα ξεκαθαρίζει πως οι ομάδες δεν θα συμμετάσχουν σε άλλες διοργανώσεις από ιδιωτικές ενώσεις μη αναγνωρισμένες από τη FIFA, την UEFA και την FIGC

Έτσι με αυτόν τον τρόπο οι ιταλικοί ποδοσφαιρικοί φορείς θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν την πιθανότητα διαρροής, με τη Νάπολι να είναι θετικά διακείμενη στο να ενταχθεί στη νεοσύστατη διοργάνωση. Αντίθετα η Γιουβέντους αποτελεί ένα μεγάλο μυστήριο, έπειτα από την αποχώρηση του Αντρέα Ανιέλι.