Η Λάτσιο «απέδρασε» από το Ούντινε και «αγκάλιασε» το Champions League

Οι παίκτες της Λάτσιο πανηγυρίζουν το γκολ

i

©Photo by Danilo Di Giovanni/Getty Images

Η Λάτσιο «απέδρασε» από το Ούντινε και «αγκάλιασε» το Champions League

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:42 - 21.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:42 - 21.05.2023

Η Λάτσιο πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Ουντινέζε χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιμόμπιλε (0-1) και «αγκάλιασε» τη συμμετοχή στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Η Ουντινέζε υποδέχτηκε τη Λάτσιο για την 36η αγωνιστική της Serie A και γνώρισε την ήττα χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιμόμπιλε στο 61ο λεπτό (0-1). Η ομάδα του Σάρι εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή της και χάρη στο γκολ του Ιταλού φορ «απέδρασε» από το Ούντινε.

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, η Λάτσιο πίεσε τον αντίπαλο με σκοπό να βρει το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα. Στο 20ο λεπτό, ο Ιμόμπιλε βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως ο Σιλβέστρι δήλωσε παρών κι εξουδετέρωσε το σουτ του. 

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να δείχνουν νευρικότητα. Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ιταλός φορ απείλησε και πάλι, όμως ο Σιλβέστρι τον σταμάτησε και κράτησε το μηδέν. Στο 61ο λεπτό κι έπειτα από παρέμβαση του VAR, οι «Λατσιάλι» κέρδισαν πέναλτι. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του (0-1). 

Στα επόμενα λεπτά, η Ουντινέζε προσπάθησε να αντιδράσει και να φέρει το ματς στα ίσα, όμως η εξαιρετική αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων δεν το επέτρεψε. Στο 73ο λεπτό, ο Ιμόμπιλε έφτασε πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματα για τον ίδιο και την ομάδα του, όμως για ακόμη μία φορά βρήκε μπροστά του τον Σιλβέστρι.

Με αυτό το σπουδαίο διπλό, η ομάδα του Σάρι ανέβηκε στην τρίτη θέση με 68 πόντους και ούσα στο +4 από τη Μίλαν, έκανε ένα πολύ αποφασιστικό βήμα για την καθιέρωση στην πρώτη τετράδα και την είσοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν. Από την άλλη, η Ουντινέζε παρέμεινε στη 12η θέση και στους 46 πόντους.