H Μπολόνια την Ευρώπη, η Σαλερνιτάνα την ψυχολογία
i

Παίκτες Σαλερνιτάνα / Donato Fasano / Getty Images

H Μπολόνια την Ευρώπη, η Σαλερνιτάνα την ψυχολογία

Sportal newsroom 23:54 - 27.01.2023 / Ανανεώθηκε: 00:12 - 28.01.2023

Η Μπολόνια πήρε μία σημαντική νίκη επί της Σπέτσια (2-0) και «γλυκοκοιτάζει» την Ευρώπη, την ώρα που η Σαλερνιτάνα επικράτησε της Λέτσε (2-1) και απέκτησε ισχυρό ψυχολογικό αβαντάζ.

Η Σαλερνιτάνα πήρε το «ψυχολογικό» διπλό που χρειαζόταν κόντρα στην Λέτσε, με το δυναμικό ξεκίνημα του αγώνα να δίνει υποσχέσεις για απίστευτη συνέχεια. Ωστόσο τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων (Ντία 5' και Βιλένα 20') και το ένα του Στρεφάτζα λίγο αργότερα (23') ήταν και εκείνα που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική για τους παίκτες του Νίκολα, αφού πέρασαν την αντίπαλο τους στη βαθμολογία έχοντας ως φόντο την παραμονή στη Serie A.

Νωρίτερα, η Μπολόνια πήρε τους τρεις βαθμούς (2-0) απέναντι στην Σπέτσια και πλέον «γλυκοκοιτάζει» την Ευρώπη και το Κόνφερενς Λιγκ. Η ομάδα του Τιάγκο Μότα άνοιξε το σκορ με τον Στέφαν Πος στο 37', μετά από ασίστ του Ρικάρντο Ορσολίνι, παίχτης ο οποίος «κλείδωσε» τη νίκη με γκολ στο 77'. Με την επικράτηση αυτή η ομάδα της Μπολόνιας ανέβηκε στην ένατη θέση με 26 βαθμούς, δύο πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.