Τεράστια νίκη παραμονής η Βερόνα κόντρα στη Λέτσε

Τεράστια νίκη παραμονής η Βερόνα κόντρα στη Λέτσε

Sportal newsroom 00:14 - 08.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:17 - 08.05.2023

Η Βερόνα νίκησε 1-0 τη Λέτσε εκτός έδρας.

Η Βερόνα με γκολ του Ενγκόνγκ στο 71' πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Λέτσε.

Οι «τζιαλομπλού» μ' αυτή τη νίκη, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής, αποσπάστηκαν τρεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και είναι έναν πίσω από τη Λέτσε, που έχασε σημαντική ευκαιρία για να ξεμπλέξει από περιπέτειες. 

Φυσικά η μέρα στη Serie A επισκιάστηκε από το πάρτι τίτλου της Νάπολι.

 Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι πανηγύρισε το πρωτάθλημα την περασμένη Πέμπτη με το 1-1 στην Ουντινέζε και η πόλη κάηκε από τους πανηγυρισμούς για το τρίτο πρωτάθλημα του συλλόγου, το πρώτο έπειτα από 33 χρόνια και τη χρυσή εποχή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Το γήπεδο των «παρτενοπέι» που πήρε το όνομα του αείμνηστου Αργεντινού ήταν κατάμεστο και η Νάπολι ετοιμαζόταν για μία ακόμα γιορτή. Η Φιορεντίνα πάλεψε να τη χαλάσει, αλλά ο Βίκτορ Οσίμεν με ένα αυστηρό πέναλτι που καταλογίστηκε, είχε διαφορετική άποψη. 

Νωρίτερα, βέβαια, ο Νιγηριανός «killer» δεν κατάφερε να ευστοχήσει από την άσπρη βούλα. Τη δεύτερη δεν χαρίστηκε κι έγραψε το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ. Η Φιορεντίνα, όπως ήταν λογικό, παρουσιάστηκε πιο συγκεντρωμένη κόντρα σε μία Νάπολι που είχε μείνει στις δάφνες και στους πανηγυρισμούς για τον τίτλο. Έτσι, οι «βιόλα» απείλησαν πρώτοι. 

Στο 15’ κεφαλιά του Μποναβεντούρα απέκρουσε ο Γκολίνι, ο οποίος έκανε το ίδιο και στο 17’ σε πλασέ του Γιόβιτς. Στη συνέχεια Νάπολι ανέβηκε και στο 32’ σουτ του Ντι Λορέντσο κατέληξε στον Τερατσιάνο. Στο 37’ από σέντρα του Λοσάνο, η κεφαλιά του Οσίμεν ήταν άστοχη, όπως και το σουτ που επιχείρησε ο Νιγηριανός στο 42’. Στο δεύτερο ημίχρονο η Νάπολι παρουσιάστηκε καλύτερη και στο 48’ κέρδισε πέναλτι. Ο Τερατσάνο έκανε λάθος πάσα, ο Λομπότκα έκλεψε και ο Άραμπατ στην προσπάθεια να τον κόψει τον έβγαλε εκτός φάσης και δόθηκε πέναλτι. Ο Οσίμεν εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά ο Τερατσιάνο έπεσε στην αριστερή γωνία κι απέκρουσε προσωρινά. Στην επαναφορά πλάσαρε ο Ντι Λορέντσο, όμως και πάλι ο γκολκίπερ της Φιορεντίνα είχε απάντηση. Στο 63’ ο Οσίμεν σημάδεψε το δοκάρι, αλλά καταλογίστηκε φάουλ νωρίτερα του ίδιου στον Μιλένκοβιτς. 

Στο 72’ οι πρωταθλητές κέρδισαν δεύτερο πέναλτι. Ο Γκονζάλες μάρκαρε τον Κβαρατσχέλια και δόθηκε πέναλτι, σε μία απόφαση που έμοιαζε πολύ αυστηρή. Ο Οσίμεν ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση κι αυτή τη φορά ήταν εύστοχος κι έγραψε το 1-0.

 Στο πιο κρίσιμο ματς η Γιουβέντους πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Αταλάντα με 2-0 κι έκανε σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για το επόμενο Champions League. Οι «μπιανκονέρι» προσπέρασαν τη Λάτσιο κι ανέβηκαν στην 2η θέση της Serie A, ενώ οι γηπεδούχοι παρέμειναν στο -5 από την τετράδα. Η Αταλάντα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχε τις πρώτες δύο τελικές προσπάθειες στην αναμέτρηση. 

Αρχικά ο Τεούν Κουπμάινερς έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής στο 6’ όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βόιτσιεχ Τσέσνι. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μάριο Πάσαλιτς στο 13’. Η Γιουβέντους «απείλησε» για πρώτη φορά στο 21’ με το φαλτσαριστό σουτ του Άνχελ Ντι Μαρία, το οποίο κατέληξε λίγο άουτ. 

Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν ξανά τα ηνία του αγώνα και είχαν δοκάρι στο 25’ με την κεφαλιά του Τζόρτζιο Σκαλβίνι. Τέσσερα λεπτά αργότερα «απείλησαν» ξανά με την κεφαλιά του Νταβίντε Ζαπακόστα που έφυγε ψηλά άουτ. Οι ποδοσφαιριστές του Ζιάν Πιέρο Γκασπερίνι ήταν άστοχοι και στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. 

Στο 45+1’ έπειτα από μια ωραία συνεργασία ο Κουπμάινερς τροφοδότησε τον Πάσαλιτς μέσα στην περιοχή όμως αυτός δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα προς το τέρμα. Η Γιουβέντους κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 56’ ο Αντριέν Ραμπιό μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή της Αταλάντα, γύρισε τη μπάλα και ο Σαμουέλ Άιλινγκ Τζούνιορ αφού ευνοήθηκε από τις κόντρες έκανε το 0-1. Ο ίδιος παίκτης είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0 στο 67’ όμως δεν έπιασε καλά το σουτ που επιχείρησε και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Μάρκο Σπορτιέλο. 

Στο 73’ ο επιθετικός της Αταλάντα, Λουίς Μουριέλ, έκανε μια ωραία ατομική προσπάθεια και σούταρε όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Τσέσνι. Στο 75’ ο Πολωνός τερματοφύλακας σταμάτησε το σουτ του Κουπμάινερς, που προήλθε από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ. Στο 88’ η Γιουβέντους είχε ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη όμως ο Ντούσαν Βλάχοβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σπορτιέλο. Ένα λεπτό αργότερα η Αταλάντα στάθηκε ξανά άτυχη αφού το σουτ που έκανε ο Ζαπακόστα σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι. 

Τελικά η Γιουβέντους κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι «μπιανκονέρι» έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Βλάχοβιτς με ωραίο σουτ έκανε το 0-2. 

Τορίνο και Μόντσα, παράλληλα, που βαθμολογικά είναι αδιάφορες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Ο Σανάμπρια στο 46’ έκανε το 1-0 για την Τορίνο και στο 86’ η Μόντσα ισοφάρισε με τον Καπράρι.