Τέλος εποχής για Μπουσκέτς - Αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα μετά από 15 χρόνια!

Μπουσκέτς

i

Μπουσκέτς/©Twitter

Τέλος εποχής για Μπουσκέτς - Αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα μετά από 15 χρόνια!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:05 - 10.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:38 - 10.05.2023

Ο θρύλος της Μπαρτσελόνα, Σέρχιο Μπουσκέτς αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τους «μπλαουγκράνα» μετά από 18 χρόνια στον σύλλογο, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρξει ανανέωση του συμβολαίου.

Έπειτα από μία... ζωή στην ομάδας της Μπαρτσελόνα, ο Σέρχιο Μπουσκέτς θα αποτελέσει παρελθόν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο Ισπανός μέσος δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» και θα αποχωρήσει από τον σύλλογο έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια. Όπως όλα δείχνουν, μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρχει οριστική εξέλιξη κι έτσι με τη λήξη του συμβολαίου το καλοκαίρι θα κλείσει κι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του καταλανικού συλλόγου.

Με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Μπουσκέτς έγραψε ιστορία, πανηγύρισε τρόπαια, έσπασε ρεκόρ κι αποτέλεσε βασικό στέλεχος της «χρυσής φουρνιάς» της ομάδας. Συγκεκριμένα ο Ισπανός έχει βάλει στην τροπαιοθήκη του τρία Champions League, τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, οκτώ πρωταθλήματα, επτά Copa Del Rey, επτά σούπερ καπ Ισπανίας και τρία ευρωπαϊκά σούπερ καπ.

 Σε 719 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, μέτρησε 18 γκολ και 45 ασίστ σε 56.499 αγωνιστικά λεπτά. Επίσης, με την συμμετοχή του στο Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα τον περασμένο Μάρτιο, έγινε ο πρώτος σε συμμετοχές στο el clasico, ξεπερνώντας τον Σέρχιο Ράμος και τον Λιονέλ Μέσι.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχαν κυκλοφορήσει αρκετές φήμες πως θα υπάρξει επέκταση του συμβολαίου για ακόμη έναν χρόνο. Το ρεπορτάζ ανέφερε πως ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει στην ομάδα της καρδιάς του. Επίσης, ο Τσάβι είχε δηλώσει: «Ο Μπούσι για μένα είναι καθοριστικός, το κλειδί στη μεσαία γραμμή. Τακτικά είναι ο τέλειος ποδοσφαιριστής και ελπίζω να μείνει. Αλλά εξαρτάται από τον ίδιο».

Το ενδεχόμενο αντίο από την Μπαρτσελόνα θα σημάνει το τέλος εποχής και μένει να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του.