Οι μακροβιότεροι παίκτες στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα

Καρίμ Μπενζεμά

i

Photo By David S. Bustamante/ Soccrates/ Getty Images/ Ideal Images

Οι μακροβιότεροι παίκτες στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα

Θάνος Λυμπερόπουλος • 14:26 - 21.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ποιοι είναι οι τελευταίοι «ρομαντικοί» παίκτες στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης που δεν λένε να αποχωριστούν τις ομάδες της καρδιάς τους.

Πλέον δύσκολα θα βρεθεί κάποιος παίκτης να τιμήσει την ομάδα του για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως υπάρχουν ακόμα κάποιοι που δεν λένε να αποχωριστούν τις ομάδες που τους ανέδειξαν και τους έκαναν ότι είναι σήμερα.

Ένας από αυτούς δεν είναι άλλος απ’ τον Καρίμ Μπενζεμά που πρόσφατα πήρε και την Χρυσή μπάλα. Ο Γάλλος επιθετικός από τότε που αποχώρησε ο Ρονάλντο απ’ την Ρεάλ Μαδρίτης, έχει πάρει «αγκαζέ» την «Βασίλισσα» και πραγματοποιεί τις καλύτερές του σεζόν απ’ το 2009 που έγινε κάτοικος Μαδρίτης.

Ένας άλλος ποδοσφαιριστής στη λίστα είναι ο μπακ της Έβερτον, Κόλεμαν. Σε αντίθεση με τον Μπενζεμά, ο Ιρλανδός θα πρέπει να παλέψει μέχρι το τέλος της χρονιάς για να κρατήσει τα «ζαχαρωτά» στην κατηγορία και να μη γνωρίσουν το πρώτο τους υποβιβασμό.

Στα 35 του ο Μπενζεμά συνεχίζει να σπάει ρεκόρ στο Champions League (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

10:15 - 19.04.2023

Στα 35 του ο Μπενζεμά συνεχίζει να σπάει ρεκόρ στο Champions League (vid)

Ο Καρίμ Μπενζεμά έγινε ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης που έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια Champions League στην ιστορία του συλλόγου, στον δεύτερο αγώνα των προημιτελικών με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Πρώτος στη λίστα βρίσκεται ο Σέρχιο Μπουσκέτς, ο οποίος δεν έχει παίξει σε καμία άλλη ομάδα πέρα από την Μπαρτσελόνα καθώς εντάχθηκε στον σύλλογο το 2005, σε ηλικία μόλις 14 ετών, πριν παίξει για την ομάδα Β του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Έχει κάνει 716 συμμετοχές για τον σύλλογο στις 15 σεζόν που αγωνίστηκε με την πρώτη ομάδα. Ο 34χρονος έχει σηκώσει οκτώ πρωταθλήματα, μαζί με επτά Copa del Reys, τρία Champions League και τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.