Αντίπαλος ΠΑΟΚ: Ήττα «σοκ» για την Μπριζ με ανατροπή κόντρα στη Σιντ Τρούιντεν

Σιντ Τρούιντεν - Μπριζ

i

© Sportal

Αντίπαλος ΠΑΟΚ: Ήττα «σοκ» για την Μπριζ με ανατροπή κόντρα στη Σιντ Τρούιντεν

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:32 - 17.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:34 - 17.03.2024

Μετά την πρόκριση στους «8» του Conference League, η Μπριζ ηττήθηκε από τη Σιντ Τρούιντεν με ανατροπή με 2-1.

Η Μπριζ επέστρεψε στις ήττες!

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ κοντραρίστηκε με τη Σιντ Τρούιντεν (2-1) στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής του βέλγικου πρωταθλήματος και παρά το προβάδισμά της στο πρώτο μέρος, έφυγε με άδεια χέρια.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν από το ξεκίνημα κι έδειξαν τις διαθέσεις τους με το... καλημέρα. Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Φεράν Γιούτγκλα έπειτα από μία εξαιρετική ατομική ενέργεια εκτέλεσε υποδειγματικά από πλεονεκτική θέση δίνοντας το προβάδισμα στην Μπριζ.

Στο 10ο λεπτό ήρθε ο τραυματισμός του Σιμόν Μινιολέ. Ο πολύπειρος τερματοφύλακας των Βέλγων και πρώην της Λίβερπουλ ένιωσε ενοχλήσεις και ζήτησε αλλαγή, με τον Γιάκερς να περνάει στη θέση του.

Πρόκειται για ένα μυϊκό πρόβλημα και οι εξετάσεις που αναμένεται να γίνουν θα δείξουν το μέγεθος της ζημιάς.

Στη συνέχεια το σκηνικό του ματς παρέμεινε ίδιο. Η Μπριζ είχε τον απόλυτο έλεγχο, σπατάλησε ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ, όμως πήγε στα αποδυτήρια με αυτό το μικρό προβάδισμα (0-1).

Στην επανάληψη, η Σιντ Τρούιντεν πήρε μέτρα στο γήπεδο και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, σε σχέση με τους «μπλε» που οπισθοχώρησαν αρκετά. Στο 59ο λεπτό η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε... καρπούς. Ο Ογκάουα έκανε τρομερή σέντρα από τα αριστερά και ο Ζαχιρολεσλάμ με μία δυνατή κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-1.

Στο 81ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν μία... ανάσα από την ολική ανατροπή, ωστόσο ο Κάγια σημάδεψε το δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι.

Η «λύτρωση» για τη Σιντ Τρούιντεν ήρθε στο 85΄, χάρη στην... οβίδα του Κοϊτά. Ο Μαυριτανός ποδοσφαιριστής βρήκε χώρο κι επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόσταση για το τελικό 2-1.

Σε ότι αφορά τις αρχικές επιλογές του Ρόνι Ντέιλα, η αντίπαλος του Δικεφάλου παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τον... άτυχο Μινιολέ κάτω από τα δοκάρια και τους Σαμπέ, Μέχελε, Ορντονιές, Μάιερ να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στον άξονα βρέθηκαν οι Ονιεντίκα, Βετλέσεν και ο Βανάκεν στη θέση «10», ενώ στις πλευρές φανέλα βασικού πήραν οι Γιούγκτλα (αριστερά) και Σκόρας (δεξιά). Τέλος, στην αιχμή του δόρατος βρέθηκε ο «killer» Ίγκορ Τιάγκο.

Θυμίζουμε πως η Μπριζ είναι η ομάδα που θα κοντραριστεί ο Δικέφαλος του Βορρά για τα προημιτελικά πρώτα στο «Γιαν Μπρέιντελ» στις 11 Απριλίου και μία εβδομάδα αργότερα στην Τούμπα (18/4), με φόντο τους «4» του Conference League.

Αμφότερες και οι δύο ομάδες έκαναν την ανατροπή στο δεύτερο ματς κόντρα σε Μόλντε και Ντίναμο Ζάγκρεμπ αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να δώσουν συνέχεια στην ευρωπαϊκή τους πορεία.