Εριξε την «βόμβα» ο Σκαλόνι: Πρέπει να σκεφτώ τι θα κάνω, η Αργεντινή χρειάζεται έναν προπονητή που έχει όλη την δυνατή ενέργεια»

Λιονέλ Σκαλόνι

i

PrtScr

Εριξε την «βόμβα» ο Σκαλόνι: Πρέπει να σκεφτώ τι θα κάνω, η Αργεντινή χρειάζεται έναν προπονητή που έχει όλη την δυνατή ενέργεια»

Κώστας Τόπας 08:12 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:37 - 22.11.2023

Ο προπονητής της Εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, άφησε ανοιχτή την πόρτα για ενδεχόμενη αποχώρηση από την εθνική μετά την ιστορική νίκη επί της Βραζιλίας.

Ο Λιονέλ Σκαλόνι έριξε μια απροσδόκητη βόμβα μετά την ιστορική νίκη της εθνικής Αργεντινής επί της Βραζιλίας στο «Μαρακανά» για την έκτη αγωνιστική των Προκριματικών της Νότιας Αμερικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026. Ο Αργεντινός τεχνικός άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αφήσει τη θέση του ως προπονητής της «Αλμπισελέστε».

Καθώς τελείωσε η συνέντευξη Τύπου, ο Σκαλόνι κυκλοφόρησε μια δήλωση που παρέλυσε εντελώς τον κόσμο του ποδοσφαίρου της Αργεντινής.

«Ένα σημαντικό πράγμα που ήθελα να πω είναι ότι έχω πολλά πράγματα να σκεφτώ αυτή τη στιγμή. Αυτοί οι παίκτες μου έχουν δώσει πολλά, έχουν δώσει πολλά σε ολόκληρο το προπονητικό επιτελείο και εγώ πρέπει να σκεφτώ. Πρέπει να σκεφτώ πολύ τι θα κάνω.

Δεν είναι αντίο αλλά πρέπει να σκεφτώ, γιατί ο πήχης είναι πολύ ψηλά και είναι δύσκολο να συνεχίσεις και να κερδίζεις και αυτοί οι τύποι το κάνουν δύσκολο. Η εθνική χρειάζεται έναν προπονητή που να έχει όλη την ενέργεια και να είναι καλά» , εξήγησε ο Σκαλόνι πριν φύγει ξαφνικά από την αίθουσα Τύπου χωρίς να απαντήσει σε άλλη ερώτηση σχετικά.

Αν ήταν το τέλος, ο Σκαλόνι θα έβαζε τέλος σε έναν περίφημο κύκλο 66 αγώνων που ξεκίνησε για πρώτη φορά σε προσωρινή βάση μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 στη Ρωσία κι έκτοκτε έρδισε 48 αγώνες, 12 ισοπαλίες, 6 ήττες. Σαν να μην έφτανε αυτό, έσπασε την 28χρονη ανομβρία χωρίς τίτλους για την εθνική ομάδα με τρεις παραπάνω από αξέχαστες κατακτήσεις. 

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ 2022, το Κόπα Αμέρικα 2021, το Κύπελλο Πρωταθλητριών Νότιας Αμερικής και Ευρώπης του 2022 με την προσθήκη ότι σε προσωπικό επίπεδο επιλέχθηκε ως ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο από τα βραβεία The Best της FIFA μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.