Τρένο περνάει μέσα από το γήπεδο εν ώρα αγώνα και γίνεται viral (vid)

Το τρένο περνάει μέσα από το γήπεδο

i

© Printscreen

Τρένο περνάει μέσα από το γήπεδο εν ώρα αγώνα και γίνεται viral (vid)

Η παρακολούθηση αγώνων στο γήπεδο Tatran της Σλοβακίας, αποτελεί δίχως αμφιβολία μία ξεχωριστή εμπειρία για κάθε οπαδό.

Σε χιλιάδες ποδοσφαιρικούς αγώνες, έχουν δημιουργηθεί διάφορα παράξενα περιστατικά, τα οποία έχουν γίνει viral. Υπάρχουν αναμετρήσεις που έχουν αναβληθεί για τον πιο απίθανο λόγο, ενώ υπάρχουν και αυτά που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου χωρίς ωστόσο να επηρεάζουν την εξέλιξη του ματς. Στο Τσιέρνι Μπάλογκ της Σλοβακίας, υπάρχει ένα σπάνιο φαινόμενο, το οποίο συνδέει τον αθλητισμό με τη… μεταφορά. 

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα πιο περίεργα γήπεδα βρίσκεται δίχως αμφιβολία στη Σλοβακία και ο λόγος γίνεται για το J Tatran. Το συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό γήπεδο είναι το μοναδικό που στην έκτασή του διαθέτει σιδηροδρομικές γραμμές. Η παρακολούθηση αγώνων σε αυτόν τον χώρο είναι μία ξεχωριστή εμπειρία για κάθε οπαδό κι αυτό διότι εκεί που το κοινό παρακολουθεί, μπορεί να δει μπροστά στα μάτια του ένα τρένο να κινείται δίπλα από τις γραμμές του αγωνιστικού χώρου.

Το γραφικό σκηνικό διαδραματίζεται στο δημοτικό γήπεδο της πόλης Τσιέρνι Μπάλογκ. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ένας μεγάλος δήμος, ένα συγκρότημα δεκατριών χωριών, τα οποία ήταν ένα από τα κέντρα της αντιναζιστικής σλοβακικής αντίστασης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ιστορικός στενός σιδηρόδρομος φτιάχτηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα, αρχικά για τη μεταφορά ξύλου μεταξύ του Τσιέρνι Μπάλογκ και του Χρόνετς. Στην συνέχεια, το δίκτυο επεκτάθηκε για τη μεταφορά ξύλου από τα δάση και μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα, ο σιδηρόδρομος είχε συνολικό μήκος περίπου 132.000 χιλιόμετρα, αποτελώντας το πιο εκτεταμένο δασικό σιδηροδρομικό δίκτυο στην Τσεχοσλοβακία. Όταν δημιουργήθηκε αυτό το δίκτυο μεταφοράς, το ποδοσφαιρικό γήπεδο δεν υπήρχε, καθώς φτιάχτηκε λίγο αργότερα όταν το χωριό μεγάλωσε. Όπως διαπιστώνεται και στο παρακάτω βίντεο, μπορεί να υπάρχει ένας προγραμματισμός για τις διαδρομές και τους αγώνες, ωστόσο υπάρχουν και τα απρόοπτα τα οποία γίνονται viral.