«Είπα πράγματα που δεν έπρεπε να είχα πει, ντρόπιασα τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή»
i

©Photo by Mike Egerton/EMPICS via Getty Images

«Είπα πράγματα που δεν έπρεπε να είχα πει, ντρόπιασα τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή»

Δημήτρης Χούπης 15:24 - 20.01.2024

Ο Πίτερ Σμάιχελ μέσω του βιβλίου του θυμήθηκε μια ιστορία με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, στην οποία υποστήριξε ότι έφτασε μια «ανάσα» μακριά από το να αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Πίτερ Σμάιχελ αποτέλεσε θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία κατέκτησε πέντε Premier League, τρία Κύπελλα Αγγλίας, ένα Champions League, ένα League Cup και ένα UEFA Super Cup. 

Ωστόσο ο Δανός τερματοφύλακας διηγήθηκε μια ιστορία, στην οποία ανέφερε πως παραλίγο να αποχωρήσει από τους «κόκκινους διαβόλους». Συγκεκριμένα τη σεζόν 1993-94 η Γιουνάιτεντ έπαιζε στο Anfiled με τη Λίβερπουλ και στο 24ο λεπτό βρισκόταν μπροστά με 3-0. Παρόλα αυτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου οι «κόκκινοι» βρήκαν δύο τέρματα με τον Νάιτζελ Κλαφ και στο 79' ισοφάρισε με τον Νιλ Ράντοκ.

Μετά τον αγώνα όμως, όπως αναφέρει ο παλαίμαχος γκολκίπερ, είχε έναν άσχημο καυγά με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Σκωτσέζος πρώην προπονητής κατηγόρησε τον Δανό για την ισοπαλία, σε έναν αγώνα που δεν είχε ευθύνη, σύμφωνα με τον ίδιο. Κάπως έτσι άρχισε και ο καυγάς, όπου σε κάποιο σημείο ο Σμάιχελ έφτασε να τηλεφωνήσει στον ατζέντη του και να του ζητήσει να του βρει άλλη ομάδα

«Γιατί εμένα; Σκεφτόμουν. "Κοίτα γύρω σου, μπορείς να βρεις κυριολεκτικά τον οποιονδήποτε, αλλά όχι εμένα, μας κράτησα στον αγώνα". Έτσι ένιωθα εκείνη τη στιγμή». 

«Είπα πράγματα που δεν έπρεπε να είχα πει, αλλά είμαι από αυτούς που σκέφτονται ότι, οτιδήποτε συμβαίνει στα αποδυτήρια, θα έπρεπε να μένει εκεί. Μπορείς να διαφωνήσεις μαζί του; (Με τον Φέργκιουσον). Όλη την ώρα. Το αποσκοπούσε; Όλη την ώρα. Μέσα στα αποδυτήρια; Όλη την ώρα. Ήταν η στιγμή που ήμουν λάθος και δεν το είχα συνειδητοποιήσει», ήταν τα λόγια του. 

«Μία μέρα μετά με φώναξε στα αποδυτήρια και μου λέει, "Ήσουν εκτός ελέγχου και γνωρίζεις ότι πρέπει να σε αφήσω να φύγεις". Σε εκείνο το σημείο δεν είχα καταλάβει ότι ήμουν λάθος. Ακόμα ένιωθα άσχημα που με κατηγορούσε για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Στη συνέχεια μπήκαμε όλοι μαζί στα αποδυτήρια, δεν είπε κάτι για εμένα, αλλά φάνηκε ότι ήταν θυμωμένος και λέει "θα σας δω στο γήπεδο" και έφυγε. 

Τότε σηκώθηκα και είπα, "Παιδιά, απλά θέλω να να απολογηθώ για ό,τι έκανα και ό,τι είπα, ντρόπιασα εσάς και τον προπονητή, ήμουν εκτός ελέγχου". Αποδείχθηκε στη συνέχεια ότι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε πει στον ατζέντη μου, να ακούσει από την πόρτα και να μου αλλάξει τη γνώμη».