Σοκ στην ΑΕΚ: Μπαίνει για επέμβαση ο Γκατσίνοβιτς για το πρόβλημα στους κοιλιακούς
i

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς / © Intime

Σοκ στην ΑΕΚ: Μπαίνει για επέμβαση ο Γκατσίνοβιτς για το πρόβλημα στους κοιλιακούς

Κώστας Τσίλης 14:36 - 19.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:47 - 19.12.2022

Ανατροπή δεδομένων και άμεσα επέμβαση για τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Περίπου 4-5 εβδομάδες ο χρόνος αποκατάστασης.

Με το πιο κακό μαντάτο μπήκε η ΑΕΚ στην τελική ευθεία για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων για το πρωτάθλημα. Ο Μιγιάτ Γκατσόνιβτς θα χρειαστεί να μπει αύριο (20/12) στο χειρουργείο για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί εδώ και πολύ και με τους κοιλιακούς του.

Αυτή η εξέλιξη συνιστά ανατροπή δεδομένων, καθώς αρχικά αυτό που φαινόταν, ήταν πως η διαχείριση του ζητήματος θα γινόταν με συντηρητικό πρόγραμμα προπόνησης, με τον Αλμέιδα να μιλάει γι' αυτό πριν από λίγες μέρες. Μια ανατροπή πάντως, που ούτε είναι κόντρα στα ιατρικά δεδομένα, ούτε πολύ περισσότερο συνιστά λάθος διαχείριση. 

Από την αρχή είχε αποφασιστεί πως θα πάει με συντηρητικό πρόγραμμα δουλειάς και όχι με χειρουργείο. Αφενός γιατί αυτό προβλέπεται σ' αυτές τις περιπτώσεις, αφετέρου διότι και ο ίδιος ο Γκατσίνοβιτς, δεν ήθελε να πάει αμέσως στην λύση της επέμβασης. 

Η κατάσταση του Γκατσίνοβιτς ήταν υπό συνεχή παρακολούθησε και αξιολόγηση.  Και από την στιγμή που τις τελευταίες ημέρες φαινόταν αντί για καλύτερα, να πηγαίνει χειρότερα, έπρεπε να παρθούν αποφασίσεις. Έγιναν ιατρικές συσκέψεις και συζητήσεις με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή στις οποίες συμμετείχε και ο Ματίας Αλμέιδα. 

Και αυτό που μόλις χθες (18/12) αποφασίστηκε από κοινού με τον Γκατσίνοβιτς, τον Αργεντινό τεχνικό και το ιατρικό επιτελείο, ήταν να γίνει άμεσα η επέμβαση. Για να απαλλαχθεί ο ποδοσφαιριστής μια και καλή από το πρόβλημα. Με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για απουσία τεσσάρων με πέντε εβδομάδων από την αγωνιστική δράση.

Κυρίως όμως το σημαντικό είναι, πως δεν μπορούσε να αποφευχθεί η επέμβαση. Ακόμα και αν ο Γκατσίνοβιτς έμπαινε για να παίξει, υπήρχε ο κίνδυνος να επιστρέψουν άμεσα οι ενοχλήσεις και ακόμα πιο έντονες. Γι αυτό άλλωστε και ο ίδιος ο παίκτης πείστηκε πως είναι το καλύτερο η επέμβαση αλλά και πλέον ήταν η κατάλληλη στιγμή για να γίνει κάτι τέτοιο.