Σοκάρει πρώην παίκτης της Γουλβς: «Επρεπε να τρώω φίδια, πουλιά και ό,τι έβρισκα από τους κάδους»

Τζορτζ Ελοκόμπι

i

©WOLVES

Σοκάρει πρώην παίκτης της Γουλβς: «Επρεπε να τρώω φίδια, πουλιά και ό,τι έβρισκα από τους κάδους»

Κώστας Τόπας 10:32 - 02.12.2023

Ο πρώην αμυντικός της Γουλβς, Τζορτζ Ελοκόμπι, έπρεπε να βιώσει έναν εφιάλτη όσο ήταν πιτσιρικάς ζώντας στο Καμερούν για να φτάσει σήμερα να είναι προπονητής στη Μέιντστοουν.

Πιθανώς δεν θα τον θυμούνται πολλοί, παρά το γεγονός πως έχει παίξει στην Premier League και έχει συνδέσει την καριέρα του με τα αγγλικά γήπεδα, έχοντας σκοράρει από την πρώτη κατηγορία μέχρι και τη... National League South. 

Ο πρώην αστέρας της Premier Laegue, Τζορτζ Ελοκόμπι μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και τις συνθήκες ζωής στο Καμερούν πριν από μια καριέρα στα γήπεδα της Αγγλίας. Ο πρώην αμυντικός πέρασε 18 χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο της Premier League, προτού κρεμάσει τελικά τα παπούτσια του το 2022 για να αναλάβει ρόλο προπονητή μιας ομάδας που δεν ανήκει στο πρωτάθλημα.

O Τζορτζ Ελοκόμπι έμεινε στην ιστορία ως ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε 11 διαφορετικούς συλλόγους και κέρδισε τίτλους στη League One και στη Championship, ενώ ήταν αυτός ο οποίος σκόραρε το νικητήριο γκολ για την Γουλβς για να τερματίσει τη σειρά νικών 29 αγώνων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2011.

«Ετρωγα φίδια, πουλιά και ό,τι έβρισκα από τους κάδους»

Ωστόσο, προτού καταφέρει να αγωνιστεί στην Premier League το 2004, o 37χρονος σήμερα Ελοκόμπι έπρεπε να κλωτσάει τσάντες ή πλαστικά μπουκάλια για να βελτιώσει τις δεξιότητές του στα γυμνά πόδια. Σε μια ευρεία συνέντευξη, ο πρώην αμυντικός της Γουλβς είπε στη Sun τα πάντα για τους αγώνες που αντιμετώπισε ως νεαρός.

Η ζωή πριν γίνει αστέρας στην Premier League

«Η ζωή ήταν σκληρή ως παιδί. Ο πατέρας μου πέθανε όταν ήμουν 10 ετών από διαβήτη. Ήταν το πρότυπό μου. Μερικές φορές έπρεπε να πάω χωρίς γεύματα. Έπρεπε να φάω από κάδους σκουπιδιών. Ήμουν οδοκαθαριστής. Επίσης κυνηγούσα πουλιά. Ή χρησιμοποιούσα σφεντόνα ή έστηνα παγίδες. Έπρεπε επίσης να πιάσω και να φάω φίδια ή να χωνέψω ωμές πατάτες που είχαν βγει από το έδαφος χωρίς καν να τις πλύνω. Έπρεπε να αρκούμαι με οτιδήποτε μπορούσα να βάλω στο στομάχι μου».

Πέτυχε αυτό που δεν έχουν κάνει κορυφαίοι επιθετικοί σήμερα

Παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε ότι δεν είχε ποτέ προπονητή μέχρι την ηλικία των 16 ετών - αφού μπόρεσε να μετακομίσει στην Αγγλία όταν η μητέρα του εξασφάλισε βίζα για τον Ελοκόμπι για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο - κέρδισε μια μεταγραφή στη Γουλβς από την Κόλτσεστερ Γιουνάιτεντ για 500.000 λίρες το 2008. Ο 37χρονος παλαίμαχος μπορεί να υπερηφανεύεται για κάτι που δεν μπορούν να κάνουν πολλοί επιθετικοί.Παρά το γεγονός ότι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ως σέντερ μπακ, έχει σκοράρει σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου από το Non-League South μέχρι την Premier League.

Ο Γκουαρδιόλα αποθέωσε τον Ποστέκογλου και την τακτική του: «Αυτό που κάνει δεν το είχα ξαναδεί! Ποτέ! Είναι δική του ιδέα»
PREMIER LEAGUE

18:03 - 01.12.2023

Ο Γκουαρδιόλα αποθέωσε τον Ποστέκογλου και την τακτική του: «Αυτό που κάνει δεν το είχα ξαναδεί! Ποτέ! Είναι δική του ιδέα»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Άγγελο Ποστέκογλου, ενόψει του κυριακάτικου αγώνα (3/12, 18:30) της Μάντσεστερ Σίτι με τη Τότεναμ, για την 14η αγωνιστική της Premier League.

«Χρωστάω όλη μου την ποδοσφαιρική καριέρα στη μαμά μου γιατί με πήρε εδώ και ήταν ο βράχος μου», πρόσθεσε ο πρώην αμυντικός. «Σαν νέος, ήμουν ένα ακατέργαστο διαμάντι και κάλυπτα τους περιορισμούς στην ικανότητά μου με σκληρή δουλειά όταν ήρθα στην Αγγλία. Ο καλτ ήρωας της Γουλβς ανέλαβε τη θέση του υπηρεσιακού μάνατζερ της Maidstone United -της τελευταίας του ομάδας ως παίκτης- τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, πριν διοριστεί σε μόνιμη βάση τον Μάρτιο.