Σομποζλάι στο Sportal: «Με τον Κλοπ μιλούσαμε σαν να γνωριζόμασταν χρόνια, ζω το όνειρο μου»

Ντόμινικ Σομποσλάι

i

© prtscr

Σομποζλάι στο Sportal: «Με τον Κλοπ μιλούσαμε σαν να γνωριζόμασταν χρόνια, ζω το όνειρο μου»

Sportal newsroom 20:32 - 02.07.2023

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο Sportal, ο Ντομινίκ Σομποζλάι μίλησε για τη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Ντομινίκ Σομποζλάι έγινε και επίσημα παίκτης της Λίβερπουλ, καθώς ανακοινώθηκε από τους «κόκκινους» για τις επόμενες πέντε σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι θα βρίσκεται στο Anfiled μέχρι το 2028. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 70 εκατ. ευρώ, τη ρήτρα δηλαδή που είχε βάλει η Λειψία στον Ούγγρο μεσοεπιθετικό.

Ο 22χρονος άσος αγωνιζόταν για 2.5 χρόνια στη Λειψία, με την οποία μέτρησε 91 συμμετοχές, 27 γκολ και 21 ασίστ, ενώ κατέκτησε και δύο σερί Κύπελλα Γερμανίας. Είναι «προϊόν» του αυστριακού ποδοσφαίρου, αφού ξεκίνησε από τη Ζάλτσμπουργκ, ενώ έπαιξε και στη Λίφερινγκ. Με τη Ζάλτσμπουργκ έχει βρει δίχτυα 26 φορές σε 83 συμμετοχές. Δύο εξ αυτών ήταν απέναντι στη νυν ομάδα του, τη Λίβερπουλ στο Champions League τη σεζόν 2019-20.

Ο Ντομινίκ Σομπλοζλάι παραχώρησε συνέντευξη στο ουγγρικό Sportal, στο οποίο μίλησε για τη μαγεία του Anfield, το δύσκολο αντίο στη Λειψία, τους στόχους του για τα επόμενα δέκα χρόνια, τον Γιούργκεν Κλοπ, ενώ τόνισε πως ήταν όνειρο του από μικρό παιδί να φορέσει τη φανέλα της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Ντομινίκ Σομποζλάι, ο νέος μέσος της Λίβερπουλ. Πώς νιώθεις να το διαβάζεις αυτό;

«Το έχω διαβάσει, το έχω ακούσει, έχω δει την υπογραφή μου στο συμβόλαιο, αλλά για να το νιώσω, να καταλάβω πραγματικά τι σημαίνει αυτή η πρόταση... Δεν είναι δυνατόν ακόμα. Την Κυριακή με την επίσημη ανακοίνωση έκλεισε μια εποχή, αλλά ξεκίνησε μια άλλη. Οι πρώτες μέρες θα είναι σίγουρα ασυνήθιστες, αλλά ανυπομονώ για τα επόμενα χρόνια».

- Πίστευες ότι θα γινόσουν παίκτης της Λίβερπουλ;

«Φυσικά όχι, αλλά λίγο πριν φύγω για να έχω κάποιες μέρες άδεια, ο μάνατζερ μου κι εγώ μιλήσαμε για το γεγονός ότι όλα θα μπορούσαν να συμβούν τις επόμενες εβδομάδες... Ανεξάρτητα, δεν το σκέφτηκα πολύ στις διακοπές. Δεν ήμουν ποτέ τέτοιος τύπος ανθρώπου για να το σκεφτώ, αλλά παρόλα αυτά είχα μια μικρή σκέψη στο μυαλό μου: Τι θα γινόταν αν... Μετά τα πράγματα ξαφνικά επιταχύνθηκαν και το «αν» έγινε πραγματικότητα. Και τώρα μπορώ να πω ότι έχω υπογράψει συμβόλαιο με μια ομάδα που πάντα ονειρευόμουν από τότε που ήμουν παιδί και έχω φτάσει στο επίπεδο που είχα ορίσει για τον εαυτό μου από μικρό αγόρι».

- Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια των διακοπών είχες μια συνομιλία με τον Γιούργκεν Κλοπ...

«Προφανώς, δεν θα αποκαλύψω τι ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης, αλλά μπορώ να πω ότι με καθησύχασε πολύ αυτή η συνομιλία. Εκτός από έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο, είναι και απολύτως συντριπτικός ως άνθρωπος. Είναι καταπληκτικός, ήταν ένα είδος ψυχρής συνομιλίας. Μιλούσαμε σαν να γνωριζόμασταν χίλια χρόνια. Ανυπομονώ να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε».

- Ως παίκτης της Ζάλτσμπουργκ, είπες ότι δεν νευριάζεις ποτέ πριν από τους αγώνες, η μόνη φορά που ένιωθες μεγαλύτερη ένταση από το συνηθισμένο ήταν όταν έπαιξες εναντίον της Λίβερπουλ στη φάση των ομίλων του Champions League. Έχεις σκεφτεί πώς θα ήταν να παίζεις στο Anfield με τη φανέλα των γηπεδούχων;

«Πολλά έχουν αλλάξει από τότε, αλλά ένα πράγμα παραμένει: Είμαι σίγουρος ότι θα είμαι νευρικός πριν από το πρώτο μου παιχνίδι στο Άνφιλντ. Ταυτόχρονα, ανυπομονώ πολύ για αυτό, γιατί δεν είναι το είδος του ενθουσιασμού που σε παραλύει, το αντίθετο. Είναι περισσότερο μια αυξημένη προσδοκία. Αυτή τη στιγμή μπορώ μόνο να φανταστώ πώς θα είναι να παίζεις ποδόσφαιρο στο Anfield - αλλά ανυπομονώ να το ζήσω πραγματικά».

- Ποιο είναι πιο συναρπαστικό; Η σύγκρουση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή η μάχη με τη Μάντσεστερ Σίτι;

«Για να είμαι ειλικρινής, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή είναι το πρώτο παιχνίδι και πώς θα είναι να φορέσω τη φανέλα της Λίβερπουλ για πρώτη φορά. Μετά από αυτό, θα έχουμε χρόνο να σκεφτούμε τι θα ακολουθήσει».

- Ωστόσο, δύσκολα θα μιλούσαμε για τη Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή χωρίς τη Λειψία. Μπορούμε να πούμε ότι το γκολ που πέτυχες στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας ήταν ο τέλειος αποχαιρετισμός;

«Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ο τέλειος αποχαιρετισμός. Ο χωρισμός είναι πάντα επώδυνος, συνήθως βλάπτει και τα δύο μέρη, όπως και τώρα. Είμαι τόσο ευγνώμων στη Λειψία, κέρδισα πολλά από τον σύλλογο. Είμαι ευγνώμων σε όλους τους προπονητές μου, όλους τους συμπαίκτες μου, καθώς και τη διοίκηση του συλλόγου. Χωρίς αυτούς, δεν θα είχα φτάσει τόσο μακριά, δεν θα μπορούσα να αποκαλώ τον εαυτό μου παίκτη της Λίβερπουλ, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μερικές φορές και τα δύο μέρη είναι χαρούμενα, αλλά έρχεται η στιγμή της αλλαγής. Όλοι έχουν όνειρα, στόχους, σχέδια και τώρα η ζωή μου έφερε μια ευκαιρία που ήθελα να εκμεταλλευτώ».

Ο Τσιμίκας εγκαινίασε γήπεδο 5Χ5 στις Σέρρες: «Δεν πρέπει τα νέα παιδιά να σταματήσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους»
PREMIER LEAGUE

15:14 - 30.06.2023

Ο Τσιμίκας εγκαινίασε γήπεδο 5Χ5 στις Σέρρες: «Δεν πρέπει τα νέα παιδιά να σταματήσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους»

Ο Κώστας Τσιμίκας εγκαινίασε ένα γήπεδο 5Χ5 στις Σέρρες, απ' όπου κατάγεται και έστειλε ένα μήνυμα στα παιδιά που αγαπούν το ποδόσφαιρο να μην παρατήσουν τα όνειρά τους.

- Σε ηλικία 22 ετών έφτασες στην ελίτ του κορυφαίου ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Έφτασε η στιγμή που μπορείς να πεις ότι άξιζε τον κόπο όλη η θυσία;

«Όπως είπα και πριν, το παιδικό μου όνειρο έγινε πραγματικότητα, δεν θα μπορούσα να ελπίζω σε περισσότερα στα 22 μου. Είμαι στην κορυφή του συλλογικού ποδοσφαίρου, αλλά κάθε μέρα υπάρχει ένας νέος στόχος και είναι ένα εκπληκτικό κίνητρο να είμαι μέρος αυτού του συλλόγου, να παίζει για τρόπαια. Στα επόμενα δέκα με δώδεκα χρόνια, θέλω να παραμείνω στο επίπεδο που έχω φτάσει τώρα, και επίσης θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς και να γίνομαι όλο και καλύτερος ποδοσφαιριστής. Αυτός είναι ο στόχος μου αυτή τη στιγμή».

- Αν συναντούσες τον 10χρονο Ντομινίκ Σομποζλάι που έπαιζε στο Φίνιξ, τι θα του έλεγες;

«Θα του έλεγα να πιστεύει σε αυτό που κάνει και θα τον συμβούλευα να δουλέψει σκληρά. Γιατί όλη η θυσία θα του φέρει πολλές όμορφες στιγμές στο μέλλον. Μην εγκαταλείπετε τα όνειρά του γιατί οι δύσκολες στιγμές θα οδηγήσουν σε υπέροχη εμπειρία, σε στιγμές σαν κι αυτή».

- Ξέρεις ποιος θα πάρει τη φανέλα σου από τον πρώτο σου αγώνα με τη Λίβερπουλ;

«Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν. Αν έλεγα ότι δεν θα ήμουν εδώ χωρίς τη Λειψία, τι να πω για τον πατέρα μου; Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν πόσα του χρωστάω».

- Τι λες για το You'll Never Walk Alone;

«Για να είμαι ειλικρινής, το άκουσα αρκετές φορές όταν ήμουν στο αεροπλάνο για Λίβερπουλ. Πάντα μου άρεσε, περιττό να πω, τώρα μου αρέσει ακόμα περισσότερο. Μπορώ να δω τον εαυτό μου να το τραγουδάει».