Ο Σον σκόραρε κόντρα στη Μπράιτον και έγραψε ιστορία

Κέιν - Σον και Ντόχερτι

i

©Photo by Mike Hewitt/Getty Images/Ideal Images

Ο Σον σκόραρε κόντρα στη Μπράιτον και έγραψε ιστορία

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:32 - 08.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:32 - 08.04.2023

Το γκολ του Σον για την Τότεναμ εναντίον της Μπράιτον το Σάββατο (8/4) οδήγησε τον Νοτιοκορεάτη να φτάσει σε τριψήφιο αριθμό τερμάτων στην Premier League.

Ο επιθετικός της Τότεναμ, Σον Χέουνγκ-Μιν έγινε ο πρώτος Ασιάτης παίκτης που έφτασε τα 100 γκολ στην Premier League, αφού σκόραρε για τα «σπιρούνια» κόντρα στη Μπράιτον το Σάββατο (8/4), για την 30η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος.

Ο Νοτιοκορεάτης μόλις στο 10' του αγώνα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ, σκοράροντας για την ομάδα του, αλλά συνάμα και πετυχαίνοντας ένα ιστορικό ρεκόρ για τον ίδιο. 

Το τέρμα του εναντίον της Μπράιτον ήταν μόλις το 11ο γκολ του στη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και μόλις το έβδομο στην Premier League, αλλά έφερε ένα ιδιαίτερο ορόσημο για τον 30χρονο. Ο Σον, ο οποίος διανύει την όγδοη σεζόν του με τον αγγλικό σύλλογο. 

Είναι επίσης μόλις ο 34ος παίκτης στην ιστορία της Premier League που έφτασε αυτό το ρεκόρ και είναι μόνο ο δεύτερος που έχει σκοράρει 100 γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα για την Τότεναμ μετά τον συμπαίκτη του Χάρι Κέιν, ο οποίος είναι τρίτος στη λίστα με 205.