Σωτήρης Τσιλούλης: Ο «ήρωας» που βγάζει εις πέρας τις δύσκολες αποστολές (vids)

Σωτήρης Τσιλούλης ©Intime

i

©Intime

Σωτήρης Τσιλούλης: Ο «ήρωας» που βγάζει εις πέρας τις δύσκολες αποστολές (vids)

Κώστας Τόπας 12:54 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:10 - 25.02.2024

Ο Σωτήρης Τσιλούλης ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος, προσφέροντας στον Ματίας Αλμέιδα μία υπερπολύτιμη λύση για τα «φτερά» της επίθεσης.

Παίκτης της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Σωτήρης Τσιλούλης, μετά την αποκάλυψη του τεχνικού της Λαμίας, Λεωνίδα Βόκολου και την επιβεβαίωση της Ένωσης. Όπως είπε ο 53χρονος προπονητής στις δηλώσεις του, ο 29χρονος Έλληνας εξτρέμ ενημέρωσε τους Φθιώτες την Παρασκευή (23/02) πως υπέγραψε προσύμφωνο με την Ένωση, προκειμένου να συνεχίσει εκεί την καριέρα του από το καλοκαίρι, που τελειώνει το συμβόλαιο του με την τωρινή ομάδα του.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Σωτήρης Τσιλούλης ετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα της καριέρας του, εξαργυρώνοντας την πολύ καλή πορεία που είχε την τρέχουσα σεζόν με τους Φθιώτες. Για να φτάσει όμως μέχρι εδώ, ο 29χρονος εξτρέμ, χρειάστηκε να διαβεί πολλά και δύσκολα μονοπάτια.

Ποιος είναι ο Σωτήρης Τσιλούλης

Πρόκειται για ένα παιδί που έχει γεννηθεί στη Λάρισα στις 14 Φεβρουαρίου του 1995. Μπορεί να παίξει όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήμα τα έκανε στις ακαδημίες της ΑΕΛ. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην Πελασγιώτιδα Λάρισας, για ν’ ακολουθήσουν τα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ, ωστόσο δεν έπαιξε σε επαγγελματικό επίπεδο με τους «βυσσινί». Επιπλέον έχει περάσει από Σέρρες, Λαμία, Δωτιέα Αγιάς και στη συνέχεια πήγε στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα έκανε την καλύτερη του σεζόν το 2016-2017 πετυχαίνοντας εννέα γκολ.

Έτσι από την Καρδίτσα επέστρεψε στη γενέτειρα του, τη Λάρισα. Αυτή τη φορά, όμως, όχι για να φορέσει ξανά τη φανέλα των «βυσσινί», αλλά του Απόλλωνα Λάρισας. Το 2015 είχε επιχειρήσει να τον πάρει η ΑΕΛ, αλλά εκείνος προτίμησε να πάει στη Λαμία. Το 2018, άνθρωποι του Πανιωνίου εντόπισαν το ταλέντο του Τσιλούλη και κατάφεραν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, με τον παίκτη να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο.

Ο Πανιώνιος και ο Βόκολος

Σωτήρης Τσιλούλης με τον Πανιώνιο (2018/19) ©Intime

Εκεί, ο Σωτήρης Τσιλούλης κατάφερε να ξεχωρίσει γρήγορα. Με το «καλημέρα» κέρδισε μία θέση στο βασικό σχήμα και επί μία διετία είχε προσφέρει στα μέγιστα για τον σύλλογο της Νέας Σμύρνης έχοντας πετύχει δέκα γκολ και τρεις ασίστ σε 63 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Τη σεζόν 2019/20, ο Έλληνας έμπειρος εξτρέμ συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε ο Πανιώνιος να παλέψει για την παραμονή του στα Play Outs. Εκείνη τη σεζόν, μάλιστα η ομάδα είχε στον πάγκο της τον Λεωνίδα Βόκολο. Από πλευράς του, ο Τσιλούλης κατάφερε να βρει τρεις φορές δίχτυα σε επτά αγώνες.

Και αν στην πρώτη του ήταν μέρος του rotation, με ορισμένες καλές εμφανίσεις, στη δεύτερη, ο Τσιλούλης βρέθηκε να αποτελεί έναν από τους... έμπειρους στην Πλατεία και αρκετές φορές να γίνεται και δέκτης έντονης κριτικής από τον πάντα απαιτητικό κόσμο του Πανιωνίου. Στα Play Outs, ο Λαρισαίος μεσοεπιθετικός ανέλαβε τα ηνία για την ομάδα του. Απόλυτος ηγέτης, κινήσεις σε κάθε σημείο του γηπέδου, πίεση στα αντίπαλα στόπερ και φυσικά τρία υπερπολύτιμα τέρματα, με Βόλο, Λαμία και Ξάνθη, που είχαν αντιστρέψει πλήρως το σκηνικό απόγνωσης που υπήρχε στον Πανιώνιο.

Η δεύτερη φορά της πικρίας

Ο Σωτήρης Τσιλούλης με τον Απόλλωνα Σμύρνης (2020/21) ©Intime

Η μέγιστη συνεισφορά του ωστόσο όμως όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αρκετό για τον Πανιώνιο, ο οποίος στο τέλος γνώρισε τον υποβιβασμό, με αποτέλεσμα ο Τσιλούλης να αποχαιρετήσει τους «κυανέρυθρους» και να ενταχθεί στις τάξεις του Απόλλωνα Σμύρνης. Με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» αγωνίστηκε για δύο χρόνια και στη τελευταία του σεζόν, βίωσε ξανά το πικρό συναίσθημα του υποβιβασμού. Συνολικά σε 24 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις είχε ένα γκολ με μία ασίστ, αλλά στο τέλος ο Απόλλων Σμύρνης αποχαιρέτησε την πρώτη κατηγορία.

Παρ' όλα αυτά ο Σωτήρης Τσιλούλης παρέμεινε στην πρώτη κατηγορία, καθώς εντάχθηκε στη Λαμία, η οποία τον απέκτησε λίγες ημέρες μετά τον υποβιβασμό του Απόλλωνα Σμύρνης. Με αυτόν τον τρόπο ο έμπειρος μεσοεπιθετικός επέστρεψε στους «κυανόλευκους» στους οποίους έπαιξε για ένα εξάμηνο τη σεζόν 2015/16. Ωστόσο, ο... εφιάλτης του υποβιβασμού ζωντάνεψε ξανά.

Η σεζόν για τους Φθιώτες δεν ξεκίνησε ιδανικά. Ο Φέστα ήταν στα ηνία του συλλόγου για να τον διαδεχθεί στη συνέχεια ο Παντελίδης και στα μέσα Φλεβάρη, ο Λεωνίδας Βόκολος, ο οποίος κλήθηκε να οδηγήσει την ομάδα στην παραμονή, παρά το γεγονός ότι η Λαμία ήταν στην τελευταία θέση, λίγο πριν το φινάλε και τα Play Out. Τσιλούλης και Βόκολος, συνεργάστηκαν ξανά μετά την κοινή τους παρουσία στον Πανιώνιο.

Η σωτήρια ασίστ

Πέρυσι, ο 29χρονος Έλληνας εξτρέμ μέτρησε τέσσερα γκολ και δύο ασίστ, αλλά ο ίδιος θα έχει να θυμάται περισσότερο το γκολ απέναντι στον Βόλο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά και την σίστ στον «τελικό» της παραμονής απέναντι στον Ιωνικό στην τελευταία στροφή των play-out για να μειώσει η ομάδα σε 2-1 πριν έρθει το τελικό 2-2. Ενα αποτέλεσμα που κράτησε τους Φθιώτες στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος.

Τι θα προσφέρει στην ΑΕΚ

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός, εκ των κορυφαίων της Λαμίας είναι στην θέση του από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος την τρέχουσα σεζόν, έχοντας σε 21 συμμετοχές απολογισμό πέντε γκολ και τρεις ασίστ. Μένει ελεύθερος τον Ιούνιο και μπορούσε να διαπραγματευτεί και να συμφωνήσει με άλλη ομάδα, από την στιγμή που μπήκε στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του. Η ΑΕΚ με γρήγορες κινήσεις απέσπασε την υπογραφή του και θα τον έχει στο δυναμικό της από το καλοκαίρι.

Σωτήρης Τσιλούλης & Στίβεν Τσούμπερ (2021/22) ©Intime

Ο Σωτήρης Τσιλούλης αγωνίζεται κυρίως στα «φτερά» της επίθεσης. Ενδεικτικό ότι 52 φορές έχει αγωνιστεί ως δεξί εξτρέμ και 34 ως αριστερό. Στην πρώτη περίπτωση έχει σκοράρει έξι τέρματα κι έχει «σερβίρει» γκολ τέσσερις φορές, ενώ στην δεύτερη, ο 29χρονος άσος έχει απολογισμό πέντε γκολ και τρεις ασίστ. Ωστόσο, αυτές δεν είναι οι μοναδικές θέσεις που έχει αγωνιστεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ έως τώρα.

Συγκεκριμένα έχει αγωνιστεί ως επιθετικός μέσος, κεντρικός χαφ, «δεκάρι», φορ αλλά και αριστερό μπακ!

Τα νούμερα του Τσιλούλη ανά θέση:

Οι πανηγυρισμοί μετά το γκολ του Τσιλούλη κόντρα στον Παναθηναϊκό ©Intime
  • Δεξί εξτρέμ: 42 συμμετοχές (3 γκολ, 3 ασίστ)
  • Αριστερό εξτρέμ: 23 συμμετοχές (1 γκολ, 1 ασίστ)
  • Αριστερό χαφ: 10 συμμετοχές (3 γκολ)
  • Σέντερ φορ: 8 συμμετοχές (2 γκολ)
  • Επιθετικό χαφ: 6 συμμετοχές (1 γκολ)
  • Δεξί χαφ: 5 συμμετοχές (1 ασίστ)
  • Δεύτερος επιθετικός: 4 συμμετοχές
  • Αριστερό μπακ: 1 συμμετοχή

Η καίρια συνεισφορά του

Ο Ματίας Αλμέιδα από την πλευρά του γνωρίζει τι έχει στα χέρια του καθώς πρόκειται για έναν μεσοεπιθετικό που μπορεί να αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «πολυεργαλείο» που έχει την ικανότητα να συνεισφέρει τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην δημιουργία γκολ. Το κυριότερο όλων είναι ότι ο Σωτήρης Τσιλούλης στην μέχρι τώρα πορεία του στα ελληνικά γήπεδα έχει πετύχει «σωτήρια» γκολ.

Κι αυτό διότι από τα 14 τέρματα που έχει βρει στην πρώτη κατηγορία της Stoiximan Super League, τα 10 έχουν κρίνει ή βοηθήσει τις ομάδες του να πάρουν βαθμούς ή έστω τον έναν βαθμό της ισοπαλίας. Αντίστοιχα και στο κομμάτι των ασίστ, όπου από τις συνολικά έξι στην πρώτη κατηγορία, οι τρεις έχουν κρίνει το αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι.

Αδιαμφησβήτητα, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με εμπειρία στα ελληνικά γήπεδα, όπου αποτέλεσε ένα από τα πιο δυνατά επιθετικά όπλα για την ομάδα της Φθιώτιδας έχοντας εξαιρετική εικόνα και στα μεγάλα παιχνίδια με πιο πρόσφατο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο όπου σκόραρε με φοβερή κεφαλιά. Σύντομα, ο Ματίας Αλμέιδα αναμένεται να έχει μία πολύτιμη και ουσιαστική λύση για τα «φτερά» της επίθεσης της ομάδας του, ενόψει της νέας σεζόν.

🔴Sportal Sunday Live με όλη τη δράση στη Super League και τo παρασκήνιο της υπόθεσης Τσιλούλη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!